6 Adımda Gece Bakım Rutini

Kullandığınız makyaj ürünleri, havadaki kir ve tozlar ve en önemlisi güneş ışınları cildinizi yıpratıyor. Bu sebeple, geceleri uyumadan önce mutlaka cildinizin bu zararlı faktörlerin etkilerinden arındırılması gerekiyor. Geceleri uygulayabileceğiniz 6 farklı bakım rutini ile cildinizi bir sonraki güne daha sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

1. Makyaj Temizliği
Cildinize temas eden kir, toz ve makyaj kalıntılarını temizlemeniz gece boyunca siz uykudayken gözeneklerinizin daha rahat hava alabilmesini sağlıyor. Yorucu geçen bir günün ardından yapacağınız makyaj temizliği sayesinde, gün içerisinde cildinizde biriken kir ve makyaj kalıntılarından kurtulabilirsiniz. Makyaj temizliğinin daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için cildinize uygun olan temizleme ürünlerini seçmeniz gerekiyor.

2. Peeling Uygulaması

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tariflerle ya da cilt tipinize uygun hazır bir peeling ürünü ile ölü derilerinizden hızlıca kurtulabilirsiniz. Karma ve yağlı bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, haftada 2 veya 3 defa peeling yapmanız yeterlidir. Kuru veya hassas bir cilde sahipseniz peeling işlemini haftada 1 defa uygulamanız gerekiyor.

3. Tonik ile Gözenek Sıkılaştırma Uygulaması
Peeling uygulamasından sonra yapabileceğiniz tonik uygulaması, cildinizdeki gözeneklerin sıkılaşmasını ve kirin dışarıya doğru atılmasını sağlıyor. Gözenekleriniz ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, gece uyumadan önce rutin cilt bakımınıza tonik ile cilt temizleme uygulamasını da ekleyebilirsiniz.

4. Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresi, çok ince bir deriye sahip olduğundan insan cildindeki en hassas kısım. Bu sebeple, göz çevresinin bakımını asla ihmal etmemeniz gerekiyor. Göz çevresinde daha doğal ve parlak bir görünüm elde etmek istiyorsanız, cilt yapınıza uygun olan göz kremlerini ve nemlendiricileri kullanmalısınız.

5. Cilt Nemlendirme Uygulaması
Kuru ya da yağlı bir cilde sahip olmanız fark etmez, tüm cilt tiplerinin neme ihtiyacı vardır. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile cildinizin nem dengesini korur ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

6. Dudak Nemlendirme
Geceleri uyumadan önce dudaklarınızı mutlaka nemlendirmelisiniz. Bu uygulama sayesinde, sabahları uyandığınız zaman her zamankinden daha yumuşak ve pürüzsüz dudaklara sahip olabilirsiniz. Gece bakım rutininin süreklilik isteyen bir süreç olduğunu asla unutmamalısınız. Cildinize düzenli olarak bakım yapmazsanız, gece bakım rutini uygulamalarından verim alamazsınız. Bu sebeple, cildinizin kalıcı olarak güzelleşebilmesi için gece bakım rutininizi bir alışkanlık haline getirmelisiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN