Kızarmadan Bronzlaşmanın Yöntemleri

Kızarmadan Bronzlaşmanın Yöntemleri

Güneş ışınlarına fazla derecede maruz kalmanın sağlıksız olduğu konusunda yıllar içinde bilinçlenmiş olsak da, bronz bir tenin verdiği mutluluğu da göz ardı edemeyiz. Fakat özellikle beyaz ve buğday tene sahip olanların her yaz muzdarip olduğu bir konu var: Bronzlaşmak isterken kızarıp, bronzlaşamadan acı içinde soyulmak. İşte bu yüzden bu yazımızda sizlere kızarmadan bronzlaşmanın püf noktalarından bahsedeceğiz.

1) Düşük Faktörlü de Olsa Mutlaka Güneş Kremi Kullanın

Bronzlaşmaya çalışırken yaptığımız en büyük hatalardan ilki güneş kremi sürmeden yanmaya çalışmaktır. Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce güneş kremini sürmeniz gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta ise güneş kreminin faktörüdür. Amacımız güneş ışınlarının derimizle temasını engellemek değil, yumuşatmak olduğundan ilk günlerde 20 -30 faktörlü kremler sürerek cildimizi yavaş yavaş güneşe hazırlamalıyız.

Kızarmadan Bronzlaşmanın Yöntemleri
Kızarmadan Bronzlaşmanın Yöntemleri

2) Bronzlaşmanın Süresini Kısaltacak Doğal Karışımlar

Cildinizi düşük faktörlü bir güneş kremi ile güneşe alıştırdıktan sonra artık bronzlaştırmaya başlayabilirsiniz.
Piyasada bronzlaşmanızı sağlayacak bir sürü sprey ya da losyon bulabileceğiniz gibi; aktarlardan ve marketlerden kolaylıkla temin edebileceğiniz malzemeler ile doğal bronzlaştırıcınızı kendiniz de yapabilirsiniz.
- Kakao yağı
- Havuç yağı
- Hindistan cevizi yağı, yakıcılığı arttıracak yağlardan bazılarıdır.

Yakıcı yağların yani sıra avokado yağı, shea yağı, e vitamini ampulü gibi takviyeleri de hazırlayacağınız yağa katarak aynı zamanda cildinize bakım da yapabilirsiniz.

3) Bronzluğunuzun Süresini Uzatmanın Yolları

Kızarmadan, acı çekmeden, rahat rahat bronzlaşmanın yollarını öğrendik. Şimdi ise sırada yakaladığımız bu bronzluğu olabildiğince uzun bir süre korumak var. Bunun için de yapmanız gereken şeyler oldukça basit.
- Her gün duştayken çok hafif bir peeling yardımıyla cildinizdeki ölü deriden kurtulun ama bunu yaparken cildinize nazik davranın.
- Her gün mutlaka, mümkünse duştan çıktıktan sonra cildinizi çok yoğun bir krem kullanarak nemlendirin. İşte bronzluğunuzu korumak bu kadar kolay!

Kızarmadan Bronzlaşmanın Yöntemleri
Kızarmadan Bronzlaşmanın Yöntemleri

4) Doğru Bilinen Yanlışlar

Senelerdir kulaktan kulağa yayılan ve uygulanan bir sürü yanlış yanma yöntemi ve uygulama şekli var, bunlardan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

- Cildinize kola dökmenin bronzlaşmanız yönünde hiçbir faydası olmaz. Aksine kolanın asidi vücudunuzu tahriş edebilir.

- Yanık olan yerlerinize diş macunu sürmek de, yanık olan yerinizi yatıştırmak yerine daha da alevlendirebilir. Aloe Vera bitkisinin kullanımı bu tip durumlarda yardımcı olacaktır.

-Solaryuma girmek de çok yapılan ve uzun vadede cilde büyük zarar veren çok yaygın ve yanlış bir uygulamadır. Doğal yollarla bronzlaşmak en sağlıklısıdır.

- Ağır cilt ürünleri; örneğin fondötenler, gözenekleri tıkadığı ve ter, su gibi faktörlerden dolayı yüzünüzden akacağı için güneşleneceğiniz zamanlarda ağır fondötenler yerine ince yapılı güneş kremleri kullanmanızı öneririz.

Bu yazımızda sizlere kızarmadan bronzlaşmak ve bu bronzluğunuzu korumak adına bazı ipuçları verdik. Umarız sizin için faydalı olur.

Keyifli tatiller!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN