Adım Adım Tırnak Bakımı

Gün içinde sürekli ellerimiz ve tırnaklarımızla pek çok işi hallediyor ve onları ister istemez yıpratıyoruz. Gerek hava şartları; gerekse dokunduğumuz su, sabun ve dezenfektanlar ellerimizi olduğu kadar tırnaklarımızı da yıpratıp, kurutabiliyor. Düzenli tırnak bakımı yapmak veya her zaman maniküre gitmek kolay olmayabilir. Ancak tırnak bakımının inceliklerini öğrenerek ve gerekli zamanı ayırarak sağlıklı tırnaklar elde edebilmeniz mümkün. Bu yazımızda sizin için tırnak bakımının detaylarını derledik.

 
Adım Adım Tırnak Bakımı

1) Törpülemeyi İhmal Etmeyin

Tırnağınızda oje varsa törpülemeye geçmeden önce ojeyi temizlemelisiniz. Daha sonra tırnaklarınızı dilediğiniz gibi küt, badem veya oval tarzda şekillendirin. Törpülerken ileri-geri hareketlerde değil tek bir yöne doğru törpüleyin. Bu şekilde tırnaklarınızın kırılmasını önleyeceksiniz. Aynı zamanda törpülerken tırnaklarınıza çok sert davranmamaya da dikkat edin.

2) Tırnak Etlerinizi İtin

Pek çok kişi manikür yaparken tırnak etlerini makasla keser ancak bu doğru bir yöntem değildir. Tırnak etlerinizi kestiğiniz takdirde daha şekilsiz tırnaklar elde edebilirsiniz. Tahta çubuklarla tırnak etlerinizi ittirmeniz hem yeterli hem de sağlıklı olacaktır.

Adım Adım Tırnak Bakımı
Adım Adım Tırnak Bakımı

3) Peeling Yapabilir ve Nemlendirebilirsiniz

Tırnaktaki ölü derileri gidermek için mutlaka peeling uygulamalısınız. Peeling’i tırnaklarınıza uyguladıktan sonra nazikçe masaj yapın ve daha sonra durulayın. Eğer peeling uygulayacak bir ürününüz yoksa limon-şeker karışımı veya hindistan çevizi yağı da işinizi görecektir. Peeling işleminden sonra nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Böylelikle daha parlak ve ışıl ışıl bir görüntü elde edebilirsiniz.

4) Oje veya Parlatıcı Sürebilirsiniz
Tırnak bakımının son adımına geldiniz! Şimdi, ışıldayan tırnaklarınızı dilediğiniz gibi süsleme zamanı. Eğer renkli oje kullanmak istemiyorsanız, parlatıcı ve güçlendirici ojelerden sürmenizi tavsiye ederiz. Bu şekilde bakım yaptığınız tırnaklarınızı uzun süreli koruyabilir ve kırılmasının önüne geçebilirsiniz.

Adım Adım Tırnak Bakımı


Bu birkaç adımı takip ederek daha güçlü ve sağlıklı tırnaklar elde edebilir, güzelliğinizin tadını çıkarmaya devam edebilirsiniz. Düzenli olarak nemlendirdiğiniz takdirde parlak ve esnek tırnaklar hep sizinle, keyfiniz yerinde.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN