Evde Kolayca Yapabileceğiniz 5 Cilt Maskesi Tarifi

1. Yenilenen Bir Cilt İçin; Muz, Süt ve Zeytinyağı

Malzemeler
Yarım muz
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Önce bir kasede yarım muzu çatalla ezin. Diğer malzemeleri de üstüne ekleyip karıştırın. Göz çevreniz hariç uygulayın ve maskeyi 15 dakika bekletip durulayın. Cildinizin ferahladığını ve canlandığını kısa sürede gözlemleyebilirsiniz.

Yeşil Çay Sabunu - Evde Kolayca Yapabileceğiniz 5 Cilt Maskesi Tarifi
Defne Sabunu - Evde Kolayca Yapabileceğiniz 5 Cilt Maskesi Tarifi

2. Gergin Bir Cilt İçin; Bal, Yumurta ve Limon Suyu

Malzemeler
İki çorba kaşığı bal
Bir çorba kaşığı limon suyu
Bir yumurta beyazı

İki çorba kaşığı balı ve yumurta beyazını homojen olana kadar karıştırın. Üzerine bir çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Tüm cildinize masaj yaparak uygulayın. Yumurta akı ve limon suyunun etkisiyle cildinizin gerildiğini hissedeceksiniz. Bal da gerginleşen cildinizi onarmaya devam edecek. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi durulayabilirsiniz.

3. Gençleşen Bir Cilt İçin; Kayısı ve Elma

Malzemeler
4 adet sert kayısı
1 adet sert ve tatlı kırmızı elma

Elma ve kayısının kabuklarını soyun ve karıştırın. Çok az miktar su ilave edin ve püre haline gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Tüm cildinize parmak uçlarınızla hafif masaj yaparak sürün. Ardından cildinizi bol suyla durulayın. Bu tarif yüzünüzü sıkılaştıracak ve ihtiyaç duyduğunuz nemi kazandırarak cildinizin daha canlı ve genç görünmesini sağlayacaktır.

Zeytinyağı Sabunu  - Evde Kolayca Yapabileceğiniz 5 Cilt Maskesi Tarifi
Defne Sabunu - Evde Kolayca Yapabileceğiniz 5 Cilt Maskesi Tarifi

4. Cilt Besleyici Krem İçin; Bal, Maden Suyu, Gül Suyu ve Yoğurt

Malzemeler
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı maden suyu
1 çay kaşığı gül suyu
1 çorba kaşığı yoğurt

Hücrelerinizi uyaracak bir krem hazırlamanız da cildinizi besleyecek ve parlak bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır. Bal, maden suyu, gül suyu ve yoğurdu karıştırın. Cildinize uygulayıp 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Bal, içerdiği vitaminlerle, cilt için doğal bir maskedir ve bu yüzden hemen hemen her tarifte cildinize kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

5. Peeling İçin; Bal, Badem ve Limon Suyu

Malzemeler
Bir çorba kaşığı bal
İki adet badem
Bir çay kaşığı limon suyu

Bademleri toz hale gelinceye kadar dövün ve bal ile buluşturun. Ardından limon suyunu da ekleyip cildinize dairesel hareketlerle uygulayın. Yaklaşık 15 dakika sonrasında cildinizde kuruduğunu gözlemleyebilirsiniz. Ilık suyla durulayıp ayna karşısına geçtiğinizde cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz.

Zeytinyağı Sabunu  - Evde Kolayca Yapabileceğiniz 5 Cilt Maskesi Tarifi

Geçirdiğiniz yoğun günün etkisi cildinize de yansımış olabilir. Siz dinlenirken cildinizi de ihmal etmeyin. Önce cildinizi tüm kirden arındırın ve seçtiğiniz maskeyi cildinize uygulayarak sağlıklı ve güzel bir cildin keyfini çıkarın.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN