Parfüm Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kolyeler, yüzükler veya bilezikler gibi bir aksesuar görevi gören parfüm; yüzyıllardır insanların kişisel imajını oluştururken tercih ettiği en önemli parçalardan biridir. Bu şişelenmiş kokular doğru seçildiği taktirde çevrenizdeki insanlarda akılda kalıcı bir etki yaratmanızı sağlar.

Yüzlerce markanın müşterilerine birbirinden farklı onlarca seçenek sunduğu parfüm dünyasında doğru parfümü bulmak zor bir görev olabiliyor. Bu yazımızda sizler için parfüm seçerken dikkat etmeniz gereken hususları derledik.

Parfüm Testinin İncelikleri

Parfüm test etmek eğlenceli olduğu kadar önemli de bir aktivite. Her yeni şişede karşınıza çıkan kokular merak uyandırdığı kadar zamanla bir karmaşaya da yol açabiliyor. Denediğiniz kokuların birbirine karışmaması için kâğıt üzerinde denemek pratik bir çözüm gibi gözükse de parfüm en iyi ten üstünde anlaşılır. Ancak bilek ve çevresine artarda birkaç farklı parfüm sıktığınızda bu kokular karışacaktır ve tercih yapmakta zorlanacaksınızdır. Bu yüzden bizim önerimiz en beğendiğiniz iki kokuyu sağ ve sol bileklerinizde deneyip diğer kokuları kâğıt üzerinde denemenizdir. Eğer birkaç testten sonra koku almakta zorlanmaya başlıyorsanız temiz havaya çıkıp derin bir nefes almakta fayda var.

Parfüm test etmenin de uygun bir saati vardır. Uyandıktan 4-5 saat sonrası, öğlen saatleri parfüm denemek için en uygun vakittir. Çünkü bu saatlerde burnunuz yeni yeni açılmaya başlar ve henüz yorulmaya başlamamıştır. Ayrıca parfüm denerken cildinizin temiz olmasına özen gösterin. Duş sonrasında açılan gözeneklerimiz parfümün daha iyi emilmesini ve kalıcı olmasını sağlar.

Parfüm Testinin İncelikleri
Ten ve Yaş Uyumu Çok Önemli

Ten ve Yaş Uyumu Çok Önemli

Her insanın kendine has bir ten kokusu vardır. Bu yüzden moda olan parfümler kullanmak iyi sonuçlar vermeyebilir. Başkasının üstünde iyi duran bir koku siz de aynı etkiyi yaratmayabilir. Parfüm seçerken nihai amacınız kendinize en çok yakışanı seçmek olmalıdır. Parfüm uzmanları genellikle koyu tenli insanlara baharatlı, beyaz tenli insanlara ise çiçek tonlarında parfümler önerirler. Ayrıca parfümün kalıcılığı da insanların cilt tipine göre değişkenlik gösterir. Parfüm, yağlı cilde sahip insanlarda daha uzun süre etkisini korurken, kuru ciltli insanlarda uzun süren bir kalıcılığa sahip değildir.

Ten uyumunun dışında seçtiğiniz parfümün yaşınıza uygun olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. 20’li yaşlardaki birine dinamik ve çiçeksi kokular önerilirken, 30 yaş ve üzerindeki kişilere daha kalıcı ve yoğun kokular önerilir.

Mevsime Özel Tercihlerde Bulunun

Farklı mevsimlere özel kokular kullanmak parfüm meraklılarının oldukça sık tercih ettiği bir yöntem. Yaz aylarındaki sıcak ve nemli havalar yoğun ve baharatlı kokular ile birleştiğinde ortaya çoğu zaman iyi bir sonuç çıkmıyor. Bu yüzden yaz aylarında hafif ve çiçeksi kokular tercih etmenizi öneririz. Öte yandan kış aylarında daha yoğun özleri kullanabilirsiniz.

Mevsime Özel Tercihlerde Bulunun
Daha Etkili Parfüm Kullanımı İçin Küçük Tüyolar

Daha Etkili Parfüm Kullanımı İçin Küçük Tüyolar

• Parfümünüzün kalıcı olması için kıyafetlerinize değil damarların cilde en yakın olduğu kulak arkası ve bilek içi gibi bölgelere sürmelisiniz. Çünkü kumaşlar parfümü uzun süre tutamaz.
• EDP (Eau De Perfume) esans miktarı %18 ve üzeri olan parfümleri ifade etmektedir. EDT (Eau Du Toilette) ise esans miktarı %10 civarında olan parfümler için kullanılan bir ifadedir. EDP kalıcılık konusunda her zaman daha öndedir.
• Parfümü orijinal kutuları içerisinde ısı, ışık ve nemden uzak bir ortamda saklayarak tazeliğini daha uzun süre koruyabilirsiniz.

Parfüm seçmenin birçok püf noktası olsa da her zaman içgüdülerinize kulak verin. Bu nedenle duyularınıza ve tarzınıza en uygun parfümü tercih etmeye çalışın. Bu önerileri kullanarak sizde kendinize en uygun parfümü seçebilirsiniz. Güzel kokuların eksik olmadığı bir hayat dileğiyle...

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN