Canlandırıcı Bakım Önerileriyle Bahara Merhaba

Canlandırıcı Bakım Önerileriyle Bahara Merhaba

Kışın yorgunluğunu ve griliğini üzerimizden atarken baharla birlikte canlanıyoruz ve renkleniyoruz! Yenilenmenin mevsimini tüm güzelliğiyle karşılıyoruz. Kuruyan cildimizi, soğuk havalar yüzünden canlılığını kaybetmiş saçlarımızı, fazladan aldığımız tüm kiloları geride bırakıyoruz. En fresh maskelerle, en güzel kürlerle, bahar çiçeklerinin mis gibi kokusundan ilham alan kremlerle cildimize hak ettiği değeri gösteriyoruz, muhteşem bir bakım yapıyoruz.

Peki, nelere ihtiyacımız var? Hepsini adım adım anlattık. Mutlu baharlar, keyifli bakımlar!

Detoks Suyu

Vücudumuzu rahatlatarak işe başlıyoruz... Lezzetli ve içmesi keyifli bir detoks suyuyla vücudumuzda oluşan ödemlere veda ediyoruz, bahara kuş gibi bir giriş yapıyoruz. Tüm canlılığını yeniden vücudumuza kazandırıyoruz.

Baharın en güzel meyvesiyle lezzetli bir detoks tarifi...

İlk olarak 4-6 çileği ikiye bölün. Buz gibi içme suyunun içine atın, içine taze nane ve fesleğen yaprakları ekleyin. Bir adet yarım limonu da ekledikten sonra afiyetle tüketin! Hafiflemenin verdiği o güzel duyguyu hissedin.

Canlandırıcı Bakım Önerileriyle Bahara Merhaba
Canlandırıcı Bakım Önerileriyle Bahara Merhaba

Salatalık Maskesi

Vücudumuza gösterdiğimiz özeni cildimize de gösteriyoruz, baharın tazeliğiyle canlandırıyoruz. Her mevsim ferahlığın, hafifliğin sebzesi olan salatalık ile çok güzel bir maske hazırlıyoruz.

1 adet salatalığın kabuklarını soyun ve püre haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin. Pürenin üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ilave edin. İyice karıştırın, yüzünüze sürün. 15-20 dakika kadar maskeyi yüzünüzde bekletin. Cildiniz yenilensin!

Gül Suyunun Tazeliği

Maskeyi uyguladıktan sonra bahara en çok yakışan çiçeklerden gülün taptaze suyuyla yüzümüzü temizliyoruz. Yalnız kullanacağınız gül suyunun tamamen doğal olması çok önemli. Aksi halde kimyasallar yüzünüzü tahriş edebilir, maskenin etkisini azaltabilir.

Canlandırıcı Bakım Önerileriyle Bahara Merhaba
Canlandırıcı Bakım Önerileriyle Bahara Merhaba

Parlak ve Temiz Görünen Saçlar

Bahar güneşinin parlaklığı saçlarımızı okşuyor, ışıltı katıyor. Nasıl mı? Evde kolaylıkla yapabileceğiniz güzel bir maske sayesinde.

Limon suyu maskesini duştayken kolaylıkla saçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Saçlarınızı iyice yıkadıktan sonra 1 kahve fincanı limon suyunu fırça yardımıyla saçlarınızın her yerine uygulayın. 10 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı durulayın.

Elleri Yenileyen Bahar Maskesi

Saçlarımıza, vücudumuza, yüzümüze gereken bakımı uyguladık. Peki ya ellerimiz? Tabii ki onları da unutmuyoruz, muhteşem bir bahar maskesiyle yumuşacık ve canlı bir görünüme kavuşturuyoruz!

1 adet papatya
1 tatlı kaşığı bal
1 adet yumurta sarısı

Tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun. Homojen bir karışım elde edene kadar mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı masaj yaparak ellerinize sürün. Yaklaşık 20 dakika bekletin. Ilık su ve doğal sabun yardımıyla yıkayın.

Canlandırıcı Bakım Önerileriyle Bahara Merhaba

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN