Kaşar Peyniri ve Mükemmel Uyum Sağladığı Lezzetli Tarifler

Benzersiz lezzeti ile her zaman kullanılabilir olan çok yönlü kaşar peyniri, mezeler, ekmekler, güveçler ve hatta tatlılarda kullanmak için mükemmel bir seçim. İşte, bu mükemmel uyumlu peynirle yapabileceğiniz 7 harika tarif:

1. Sarımsaklı Kaşar Peynirli Tavuk: Fileto dilimlenmiş tavuk etlerini yağda hafifçe kavrulmuş sarımsaklı sosa ve galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin. Yarı pişmiş iken fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar serpin ve kaşarlar iyice pembeleşene kadar pişirin.



2. Fırında Kaşar Peynirli Makarna: Bir başka deyişle klasik bir çocukluk sevinci hazırlığı. Dilediğiniz makarna türünü haşlayın. Hazırladığınız beşamel sos içerisine kaşar rendeleyerek makarnaları karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzeri kızarana kadar pişirin.



3. Kaşarlı Köfte: Klasik köftelik kıyma ve baharatlarınızla köftenizi yoğurun. Rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini (1 kg kıyma için 1 su bardağı kadar) köfte hamuruna ilave edip tekrar yoğurun. Tavada nar gibi kızartarak servise hazırlayın.

4. Kaşar Peynirli Bol Malzemeli Pizza: Pizza hamurunu (un, su, tuz, kabartma tozu ve çok az toz şeker ile) hazırlayın. Hamurdan parçalar kopartıp merdaneyle düzleştirin. Üzerine sarımsak, domates salçası ve sıvıyağ ile hazırlanan sosundan sürün, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzerine malzemelerinizi döşeyin ve en üste tekrar rendelenmiş kaşar serperek fırında pişirin.

5. Ispanaklı Kaşar Peynirli Pay: Tuzlu bir kek hamuru hazırlayın ve ince bir katman olacak şekilde turta kalıbına dökün. Üzerine yağda kavrulmuş ıspanaklı harcı ve onun üzerine de çırpılmış yumurtayı yayın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek kızarana kadar pişirin.

6. Kaşar Peynirli Biberler: Acı veya tatlı tercihinize bağlı olarak, dolgun ve etli biberler seçin. Bir kapta yumurtaları az tuzla birlikte çırpın. Bir tabakta galeta unu, başka bir tabakta rendelenmiş kaşar bulundurun. Biberlerinizi önce yumurtaya, sonra galeta ununa ve son olarak da kaşar peynirine bulayarak fırında ya da kızgın yağda pişirin.



7. Patates Graten: Patatesleri çok ince dilimler halinde doğrayın. Sarımsakları kıyıp süt, krema, toz muskat, kaşar peyniri, jambonlu fesleğenli sosla karıştırın, daha sonra üstüne kaşar peyniri serpin. Nefis bir altın sarısı renge dönüşene kadar fırında tutun. Dilimleyerek servis yapın.

Kaşar peyniri ile bu tariflerin dışında pek çok lezzeti tatlandırabilir ve farklı damak zevklerine hitap edebilirsiniz. Afiyet olsun.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN