Gerçek Hikayelerden Esinlenmiş 4 Film

Gerçek Hikayelerden Esinlenmiş 4 Film

Gerçek Hikayelerden Esinlenmiş 4 Film

Zamanımızın büyük çoğunluğunu evlerimizde geçirdiğimiz kısıtlama günlerinde film keyfimiz sinemalardan evlere taşındı. Çeşitli platformlar sayesinde izleyemeyeceğimiz kadar çok filme ulaşabilsek de doğru filmi bulmak biraz zaman alabiliyor.

Çoğu sinemasever için bir filmi iyi yapan en önemli unsur hikayesi. İnsanlık tarihi birçok ünlü hikâye ile dolu. Özellikle gerçek hayattan uyarlanmış filmler bizlere bazen umut bazen de yeni perspektifler kazandırıyor.

İşte bu yazımızda da iyi bir hikâye arayışında olan sinemaseverleri gerçek hikayeleriyle derinden etkileyecek 4 filmi sizler için derledik.

Zoraki Kral (The King's Speech)

4 Oscar ödüllü film Zoraki Kral, VI. George'un kekemeliğini yenmek üzere gösterdiği mücadeleyi işleyen bir dönem filmi. Ağabeyi Kral Edward’ın aşkı uğruna tahtı bırakması üzerine kendini bir anda kral olarak bulan VI. George kendini bu göreve hazır hissetmemektedir. En büyük sorunu çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliğidir. Halka sık sık hitap etmesi gereken ve ülkeyi 2. Dünya Savaşı arifesinde bir tutması gereken Kral, kekemelik sorununu yenmek için dışarıdan destek almaya karar verir. Yeni kral bu sorununu yenmek için konuşma terapisti Lionel Logue’dan destek alır. Kekeme bir baş karaktere rağmen akıcı diyaloglara sahip olan Zoraki Kral dönem filmi arayanların kaçırmaması gereken türden bir film.

Zoraki Kral (The King's Speech)
Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can)

Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can)

Ünlü yönetmen Steven Spielberg'in yönetmenliğini üstlendiği 2002 yapımı film Sıkıysa Yakala, Frank Abagnale Jr.’nin hayat hikayesinden uyarlanan bir komedi-drama filmi. Henüz yirmili yaşlarında hem pilot hem doktor hem de savcı kılığına bürünerek çek sahtekarlığı yapan ana karakterimiz FBI tarafından yıllar boyu kovalanır. Kimi zaman dramaya kimi zaman komediye sahne olan bu kovalamacanın başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks bulunuyor.

Her Şeyin Teorisi (The Theory of the Everything)

Eddie Redmayne’in en iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazandığı Her Şeyin Teorisi, 2014'te çıkmış bir İngiliz dram-biyografi filmidir. İnsanlık tarihini değiştiren en önemli fizikçilerden biri olan Stephen Hawking’in hayat hikayesini izlediğimiz bu yapım, bilim insanının üniversite yıllarından başlıyor. Özellikle üniversite yıllarında tanıştığı ve daha sonrasında eşi olacağı Jane Wilde ile olan ilişkisi ve ünlü bilim adamına 21 yaşında teşhisi konulan ALS hastalığına odaklanan film bizlere umut üzerine kaçırılmaması gereken dersler veriyor.

Her Şeyin Teorisi (The Theory of the Everything)
Dunkirk

Dunkirk

2. Dünya Savaşı'nın en önemli olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni işleyen film, Christopher Nolan tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. Yüz binlerce İngiliz ve Fransız askerinin Dunkirk adındaki kasabada düşman kuvvetler tarafından etraflarının sarılmasını konu edinen film, bizlere savaşı romantizmden uzak gerçekçi bir şekilde gösteriyor. Usta yönetmen Christopher Nolan’ın titizlikle montajlandığı film bitmek bilmeyen 106 dakikalık bir aksiyona sahne oluyor.

Bu yazımızda keyifle izlemenin yanı sıra yeni perspektifler kazanabileceğiniz filmleri listeledik. İyi seyirler dileğiyle...

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN