Evinizi İlkbahara Hazırlamak İçin 4 Öneri

Evinizi İlkbahara Hazırlamak İçin 4 Öneri

Sonunda ilkbahar geldi çattı! Havalar tam anlamıyla ısınmasa da kışın kasvetli ortamını geride bıraktık. Çok yakında ağaçlar tomurcuklanmaya, hayvanlar kış uykusundan uyanmaya ve yeşil rengin tonları doğaya hakim olmaya başlayacak. Doğa kendini yeni mevsime hazırlarken sizler de evinizi ilkbahara uygun olarak yeniden dekore edebilirsiniz. Bu yazıda, evinizi ilkbahara hazırlamak için faydalanabileceğiniz 4 öneriyi sizinle paylaşacağız.

Bahar Temizliği Yapın

Herhangi bir mevsime hazırlanırken herkesin aklına ilk gelen yöntem temizlik yapmaktır. İşe öncelikle fazlalıklardan kurtularak başlamak bahar temizliğinizin hem daha etkili hem de daha hızlı sonuçlanmasına yardımcı olur. Kışlıkları kaldırmak size alan açar ve ilkbaharın getirdiği ferahlığı evinizde de hissedersiniz. Ayrıca çalışır durumdaki kullanmadığınız ürünleri ihtiyaç sahiplerine verebilir veya mobil uygulamalar üzerinden satışa çıkarabilirsiniz. Bunların ardından evin tozunu almalı ve odaları süpürmelisiniz. Hangi alandan temizliğe başlarsanız başlayın hareket ettirebildiğiniz nesnelerin altındaki tozları almalısınız. Dikkat edilmediği taktirde bu noktalar çok çabuk toz tutar. Ardından küçük değişiklikler yaparak bahara uygun olacak şekilde evinize yeni bir hava katabilirsiniz. Örneğin, misafir odanızdaki vazolara canlı çiçekler yerleştirebilir veya evinizin çeşitli noktalarını renkli mumlar ile süsleyebilirsiniz.

Bahar Temizliği Yapın - Evinizi İlkbahara Hazırlamak İçin 4 Öneri
Balkonunuzu Dekore Edin - Evinizi İlkbahara Hazırlamak İçin 4 Öneri

Balkonunuzu Dekore Edin

Balkon özellikle ilkbahar-yaz aylarında sıkça vakit geçirdiğimiz bir alan. Bu yüzden ilkbaharın gelişiyle beraber balkonları da gözden geçirmekte fayda var. Küçük dokunuşlarla balkonunuzu harika bir dinlenme ortamını dönüştürebilirsiniz. Renkli saksı sepetler kullanarak veya halihazırda elinizde bulunan saksılara rengarenk ve taze çiçekler yerleştirerek balkonunuzda hoş bir hava yakalamak oldukça kolay. Zemine dış mekana uygun kilimler yerleştirmek hem görsel anlamda bir estetik katar hem de balkonunuza oturma odası hissiyatı verir. Ayrıca güneşten korunmak için renkli şemsiyelerden de faydalanabilirsiniz.

Güneş Işığına "Merhaba" Deyin

Kış aylarında hasret kaldığımız güneşe en sonunda kavuştuk. Hem cildimize hem ruhumuza iyi gelen güneş ışığından evin içindeyken mahrum kalmayın. Kalın perdelerden kurtulun ve camlarınızı açın böylece ilkbahar evinizin içine dolsun. Güneş ışığından yeterince faydalanamadığınızı düşünüyorsanız mobilyalarınızın yerlerini değiştirmek iyi bir çözüm olabilir.

Güneş Işığına Merhaba Deyin - Evinizi İlkbahara Hazırlamak İçin 4 Öneri
Evinizi Renklendirin - Evinizi İlkbahara Hazırlamak İçin 4 Öneri

Evinizi Renklendirin

İlkbahar en sıra dışı ve parlak renkler ile evinizi donatmak için en uygun zamandır. Sarı, mavi, pembe ve yeşilin en canlı tonlarını kullanarak evinize canlılık katabilirsiniz. Örneğin, mutfağınıza açık mavi tonunda aksesuarlar ile süsleyerek ferahlık hissini arttırabilir veya oturma odanıza pembe renkte minder veya kanepe kılıfı yerleştirerek pembenin enerjisini hissedebilirsiniz. Ayrıca yeşil gibi daha canlı renklere sahip nevresim takımları kullanarak yatak odanızı renkli bir hale getirebilirsiniz. Kalın halılardan kurtulup ince ve renkli kilimler tercih etmek de evinize yeni bir soluk katacaktır.

Evinizi ilkbahara hazırlamak için önerilerimiz bu şekilde. Hepinize keyifli bir ilkbahar diliyoruz!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN