6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi

6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi

Hayatta bazı dönemler kötü sürprizlerle karşılaşıyor olabilirsiniz. Tatsız olaylar keyfinizi kaçırabilir, sizi kendinizden uzaklaştırabilir. Ancak hayat, tüm kötü sürprizlere rağmen hala güzel. Güneşin yüzünü göstermesi, sabah kuşların cıvıltısı, yeni açmış çiçeğin kokusu, güzel bir kahvaltı… Hayatı sevmeniz ve ona sıkıca sarılmanız için bir sürü mucize var. Hepsi bir yana, en büyük mucize sizsiniz. Bu yüzden hayata çok daha sıkı sarılmalısınız. Ne olursa olsun, ne yaşarsanız yaşayın kendinizi sevmekten, mutlulukla dolmaktan ve gülmekten vazgeçmemelisiniz. Her zaman iyi hissetmelisiniz.

Biz de kendinizi iyi hissedebilin diye 6 maddeden oluşan "İyi Hissetme Rehberi"ni hazırladık. Keyifli okumalar!

Sık Sık Kitap Okuyun
Kitaplar öyle güzel dünyalara kapı açar ki kendinizi maceradan maceraya atılırken bulursunuz. Hayata bakış açınızı değiştirir. Geçmişten geleceğe doğru yolculuğa çıkarır sizi. Bazen de gelecekten geçmişe… Dünya çok daha güzel bir yere dönüşür. Büyürsünüz, yeni şeyler öğrenirsiniz. Kendinizi iyi hissedersiniz. Yol göstericidir, bu hayattaki en iyi rehberlerden bir tanesidir. Bu nedenle iyi hissetmediğiniz zamanlarda mutlaka size iyi gelebileceğini düşündüğünüz bir kitap okuyun.

Sık Sık Kitap Okuyun - 6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi
Seyahat Edin - 6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi

Seyahat Edin
Konfor alanınızın dışına çıkmak, yeni yerlere doğru yol almak her zaman iyi hissettirir. Sorunları geride bırakırsınız. Keşfedeceğiniz yerlere odaklanırsınız. Gittiğiniz her yeni yerde farklı kültürlerle tanışırsınız. Döndüğünüzde ise artık eski siz değilsinizdir. Bambaşka birine dönüşürsünüz. Hafiflersiniz, hiç olmadığı kadar iyi hissedersiniz.

Farklı Lezzetler Keşfedin
Alıştığınız damak tadından biraz uzaklaşın. Uzak doğu mutfağını hiç denemediyseniz mutlaka deneyin. İtalyan mutfağının tadına bakın, Fransız tatlılarıyla mutluluğu yaşayın. Güzel ülkemizin bütün yörelerinin lezzetlerini deneyin. Ege mutfağının sebzelerini, Karadeniz'in balık yemeklerini ve enfes pidelerini, Doğu'nun lezzetli yemeklerini… Hepsini keşfedin.

Farklı Lezzetler Keşfedin - 6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi
Spora Başlayın - 6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi

Spora Başlayın
Spor yapmak hayatınızın da düzenli olmasına katkıda bulunur. Sabahları çok daha dinç uyanırsınız. Geceleri çok rahat uyursunuz. Spor yaparak kas ve sinir sisteminizi çalıştırdığınız için beyniniz serotonin hormonu salgılar. Böylece mutluluğunuz artar. Kuş gibi hissedersiniz.

Sağlıklı Beslenin
Şekeri, sağlıksız karbonhidratları geride bırakın. Çünkü sağlıksız olan tüm besinler modunuzu düşürür ve kendinizi kötü hissetmenize sebep olur. Sağlıklı proteinler, sebzeler tüketin. Alkollü içeceklerden, çok fazla kahve ve çay tüketmekten uzak durmak da iyi gelecektir.

Sağlıklı Beslenin - 6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi
Aynada Kendinize Gülümseyin - 6 Maddelik İyi Hissetme Rehberi

Aynada Kendinize Gülümseyin
Bu hayatta sizden daha değerlisi yok. Ve en büyük mucize sizsiniz. Her sabah, akşam kendinize aynada gülümseyin. Ne kadar değerli olduğunuzu hatırlayın. Sevdikleriniz, arkadaşlarınız, aileniz… Hepsi sizi seviyor ve iyi olmanızı istiyor. Tüm bunları kendinize hatırlatarak mutlu olun. Her zaman şu sözü söyleyin: "İyi ki varım, iyi ki hayattayım. Seviyorum, seviliyorum. Daima gülümsüyorum. Ben, gülümsemelerimle güçlüyüm. Ve biliyorum ki hayat çok değerli. Her gün yaşadıklarımdan yeni şeyler öğreniyorum, büyüyorum. Mutluyum."

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN