Diyetinizi Korumanızı Sağlayacak 5 Telefon Uygulaması

Kilo kontrolü ve sağlıklı beslenmek günümüzde artarak büyüyen bir trend. Gerek hareketsiz şehir yaşamı gerekse hazır gıdaların hayatımıza girmesiyle birlikte zaman zaman hepimiz kilo takibinde zorlanabiliyoruz. Ancak teknoloji birçok alanda bize yardım ettiği gibi bu konuda da yanımızda. Telefonunuza indirebileceğiniz ve kişisel diyet asistanınız olarak işlev görebilecek uygulamalar sağladığı özellikler ve kullanım bakımından birbirinden farklılık gösteriyor. Beslenme alışkanlıklarınızın takibini kolayca yapabileceğiniz en iyi uygulamayı seçerek daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.

MyFitnessPal

En çok kullanılan uygulamalardan biri olan MyFitnessPal; 6 milyondan fazla yiyecek ve besin veri tabanlı kalori sayacına sahiptir. Yaşınızı boyunuzu ve ağırlığınızı girip hedeflediğiniz kiloyu da belirterek yazılımın sizin için en doğru programı hazırlamasını sağlayabilirsiniz. Bu programla her gün doğru miktarda kalori alabilir ve gıdaların içindeki şeker, kolesterol, lif oranı, protein, yağ ve karbonhidrat gibi miktarlara detaylı bir biçimde ulaşabilirsiniz.

Diyetkolik

Günlük aldığınız kalori, su ve egzersiz takibini yaparak sizlerin en ideal kilonuza ulaşmanızı sağlar. Oldukça geniş bir Türk mutfağı arşivi olan Diyetkolik sürekli güncellenen beslenme planları ve yemek tarifleriyle diyeti bir keyfe dönüştürür.

FatSecret

Dünyada 50 milyondan fazla kullanıcısı olan popüler bir beslenme ve egzersiz uygulamasıdır. Kalori sayacı ile yediklerinizin besin değerlerini hesaplayabilir ve günlük hedeflerinizi aşmadığınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayla yediğiniz yemeklerin fotoğraflarını paylaşabilir ve sizinle benzer hedeflere sahip insanlarla etkileşime geçebilirsiniz.

Endomondo

Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanın bir diğer yolu da egzersiz yapmaktan geçiyor. Hedeflerinize uygun bir egzersiz programı çıkaran, bunu takip eden ve size anlık bildirim yollayan Endomondo bu konuda oldukça başarılı. Yaptığınız aktivitelerin ne kadar sürdüğü ve bu aktiviteler esnasında kaç kalori yaktığınızı size söyleyen Endomondo ayrıca akıllı saat gibi aksesuarlar da destekler. Bununla birlikte kişisel başarılarınızı sosyal medyada paylaşma imkanı da bulabilirsiniz.

Fooducate

Sağlıklı beslenmek ve yediğiniz gıdanın uyguladığınız diyete ne kadar uygun olduğunu öğrenmek için kullanabileceğiniz oldukça etkili bir uygulama. Uygulamayı indirdiğinizde size amacınızın kilo vermek mi yoksa sağlıklı beslenmek mi olduğunu sorar. Yaşınızı, boyunuzu ve kilonuzu girdikten sonra bu uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Milyonlarca gıdanın veri tabanını yazılımda bulunduran bu uygulamayla markete girdiğinizde herhangi bir gıdanın barkodunu okutarak diyetinize uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bu uygulamaları kullanarak motivasyonunuzu en üst seviyede tutabilir ve diyeti eğlenceli hale getirebilirsiniz. Sağlık ve mutluluk sizinle olsun.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN