Güneşten Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler

Güneş... Yaz mevsiminin en önemli temsilcisi. Deniz ve kumun en yakın arkadaşı. Dolu dolu bir D vitamini kaynağı. Hayata, doğaya, evrene enerji veren en önemli kaynağımız. Böyle güzel bir kaynaktan olumlu yönde beslenmek için birtakım önlemler almak gerekiyor. Neler olduğuna hep birlikte göz atalım.

Güneşten Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler

Koyu Renkli Kıyafetler Yerine Açık Renkli Kıyafetleri Tercih Edin

Koyu renkli kıyafetler güneş ışığını daha fazla çeker. Çabuk terlemenize, bunalmanıza sebep olur. O nedenle açık renkli kıyafetleri tercih etmek yoğun güneş ışığından korur. Özellikle pamuklu ve ipekli tiril tiril kıyafetler güneş altında daha konforlu olmanızı sağlar. Cildiniz nefes alır.

Güneşten Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler

Yüksek Faktörlü Güneş Kremi Sürün

Güneş ışınları doğrudan cilt ile temasa geçtiğinde cilt üzerinde kalıcı lekelenmelere ve yaşlanmaya sebep olur. Tüm bu zararlı etkenlerden korunmak için dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanmaya özen gösterin. Ancak önemli bir konu var: Güneş kremini dışarı çıkmadan 20 dakika önce sürün. Her 2 saatte bir yenileyin. Cildiniz suyla temas ederse de aynı şekilde yenileyin.

Güneşten Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler

Özellikle 11:00 İle 16:00 Arasında Güneş Altında Kalmamaya Çalışın

Güneş ışınlarının dik açılı geldiği ve zararlı olduğu saatler 11:00 ile 16:00 arasıdır. Eğer imkânınız varsa bu saatler arasında dışarıda olmamaya dikkat edin. Cilt problemleri yaratmasının yanında çeşitli sağlık problemlerine de yol açar. Kalp krizi riskini tetikler, güneş çarpmasına, halsizliğe ve tansiyonun ciddi derecede düşmesine sebep olur. O nedenle bu saatler arasında mümkün mertebe evinizde ya da çalışıyorsanız ofisinizde olmaya gayret edin. Eğer dışarı çıkmanız gerekiyorsa gölgelik alanlarda durmaya çalışın.

Güneşten Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler

Bol Bol Su Tüketin

Özellikle de yaz mevsiminde sıcaklardan dolayı vücuttaki su kaybı çok fazla olur. Su kaybını önlemek ve dengelemek için bol bol su tüketin. Bol su tüketmek aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden de korur. Yukarıda bahsettiğimiz gibi vücuda su kaybı yaşatarak tansiyonun düşmesine sebep olur. Tansiyon düşüklüğü de çeşitli hastalıklara davetiye çıkartır ve gündelik yaşamı olumsuz etkiler. Bu nedenle günde 2 litre su tüketmeye özen gösterin.

Güneşten Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler

Saymış olduğumuz bu önlemleri aldığınız takdirde güneşin tüm faydalarından olumlu yönde etkileniyorsunuz. Sağlığınıza ve ruhunuza iyi geliyor. Bedeninize güzel bir enerji veriyor. Hem nasıl vermesin ki? Doğuşu ayrı batışı ayrı güzel güneş...

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN