Zihni Verimli Kullanmak İçin İpuçları

Zihni Verimli Kullanmak İçin İpuçları

Gün içinde zihnimizi meşgul eden pek çok detayla boğuşuyor, istemsizce kafamızdaki sesin yarattığı gürültüyle mücadele veriyoruz. Nasıl bedeniniz hamlandığında harekete geçmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, aynı şekilde zihninizi de harekete geçirip daha verimli kullanabileceğinizi de bilmeniz gerekmektedir. Hayata daha pozitif yaklaşmak ve daha sağlıklı düşünebilmek adına zihninizi verimli kullanma ipuçlarına başvurabilirsiniz. Sandığınız kadar zor değil. İşte zihninizi daha doğru işlerle meşgul edebilmeniz için birkaç ipucu:

Düzenli Uyku

Düzenli bir uykunun ve dengeli bir beslenmenin hayatımıza olan katkısını yıllardır duyuyor ve biliyoruz. Ancak iş pratiğe geldiğinde bu düzene uymak kolay olmuyor. Zihninizi dinç tutmanın önceliklerinden biri uykudur. Uyku gelişmemiz ve beynimizin daha iyi çalışması için temel unsurdur. İyi alınan bir uyku, zinde bir vücut ve kuvvetli bir hafıza demektir.

Zihni Verimli Kullanmak İçin İpuçları

Hareket Edin

Hareket etmek, aksiyon almak zihninizde parçaları birleştirmek ve bağlantı kurmak için yardımcı olacaktır. Cisimleri üç boyutlu bir şekilde hayal etmek durumları göz önüne getirmenizde, anımsamanızda daha etkili bir rol üstleniyor. Bunun yanı sıra iyi bir egzersiz veya düzenli spor hayatı da zinde bir zihin ve zinde bir vücut elde etmenize oldukça katkı sağlayacaktır.

Algılarınızı Açabilirsiniz

Duyularınızı daha hassas hale getirmek, algılarınızı olabildiğince açmak hafızanızı kuvvetlendirerek hatırlamanızı daha olanaklı kılacak. Duyularınızı gündelik hayatınıza ortak edip, işbirliği kurmaya özen gösterin. Algılarınızı açın, çevrenizi hissedin ve dokunun. Doğayı hissetmek, temiz havayı içinize çekmek ruhunuza da aynı şekilde iyi gelecektir.

Zihni Verimli Kullanmak İçin İpuçları
Zihni Verimli Kullanmak İçin İpuçları

Hayal Gücünüzü Zorlayın

Hayal gücünüzü kullanmak, yaratıcılığınızı çeşitli ilgi alanları üzerinde göstermek hem zihninizi verimli kullanmaya hem de zamanınızı keyifli geçirmeye yönelik uygulayabileceğiniz bir alternatif. Bu şekilde potansiyelinizin farkına varabilir, hayal gücünüzün size açtığı pencereleri değerlendirebilirsiniz. Hafıza ve bilgileriniz daha işlevsel hale gelecek ve taze kalacak.

Pozitif Olumlamalar Yapın

Beyniniz, pozitif olumlamalar yaptığında onlara geri dönmek ister. Tam tersi negatif simgelere odaklandığınızda hayatınıza olumsuz şeyleri çeker ve düşük bir ruh haline bürünürsünüz. Ancak beynimiz öyle bir süzgeç görevi görür ki negatif bir durum olduğunda önce bunu engellemeye çalışır çünkü beyinde yer etmesini hoş bulmaz. Bu nedenle pozitife odaklanmak sandığınız kadar zor değildir. Pozitife odaklanmanın aynı zamanda hayatınıza pek çok güzellik katacağını da unutmamalısınız.

Zihni Verimli Kullanmak İçin İpuçları


Beynimiz muazzam bir yapıya sahip ve sandığımızdan çok daha fazla potansiyelimiz var. Bunları ortaya çıkarmak için zamanımızı iyi yönetirsek ve hayatımıza bir şeyler katacak işlerle uğraşmaya özen gösterirsek verimli bir zihne sahip olabiliriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN