Mutfağınızı Kışa Hazırlamak İçin Yapabileceğiniz 5 Şey

Kış geliyor! Bu da demek oluyor ki yazın en taze ve doğal hallerine kolaylıkla ulaşabildiğimiz pek çok lezzetten kışın uzak kalacağız. Mevsimlik sebzelere artık diğer mevsimlerde de ulaşılabilse de aynı ölçüde doğal ve katkısız olduklarından emin olamayabiliyoruz. Kışın sofralarımızda bu lezzetlerden mahrum kalmamak için onları muhafaza etmenin yolları neler? Mutfağımızı kışa nasıl hazırlayabiliriz? Bu yazıda size bu konuda bazı önerilerde bulunacağız.

Meyve ve Sebzeleri Dondurup Saklamak

Muz, üzüm, nar gibi sonbahar meyve ve sebzelerini yıkayıp temizledikten ve iyice kuruladıktan sonra dondurucuda saklarsanız, kışın yapmak istediğiniz her türlü tatlıda kullanabilirsiniz. Yazın elinizi çabuk tutup çilek, şeftali, kiraz gibi yaz meyvelerini de dondurduysanız şanslısınız. Böylece kış mevsiminde belli meyve ve sebzeler ile sınırlanmamış olur, ağzınıza layık tatlılara dilediğiniz meyveyi katabilirsiniz. Kış boyunca gelsin pastalar, gitsin smoothie'ler!

Salça Yapmak

Yazın sofralarımızı süsleyen, kahvaltı masalarımıza ve salatalarımıza lezzet katan taptaze, doğal, sulu domatesleri kışın bulmak zor olabiliyor. Bu güzel lezzetten uzak kalmamak için kış gelmeden salça yapabilir, yemeklerinizi kendi ellerinizle yaptığınız doğal salçanız ile tatlandırabilirsiniz. Evinizin mis gibi haşlanmış domates kokması da cabası.

Uykuyu İhmal Etmeyin - Güne Güzel Başlamak İçin 5 Öneri
Kahvaltıyı Geçiştirmeyin - Güne Güzel Başlamak İçin 5 Öneri

Reçel Yapmak

Taptaze, leziz mi leziz yaz ve güz meyvelerini değerlendirmek için tatlı mı tatlı bir yol daha var: Reçel yapmak! Yaz meyvelerinden reçel yapıp onları dolaba kaldırabilir, kışın da afiyetle tüketebilirsiniz. Çilek, incir, vişne gibi yaz meyvelerinin reçelleriyle kahvaltılarınıza tat katabilir, dolabınızda kalan tüketmediğiniz meyveleri de böylece geri dönüştürmüş olursunuz.

Turşu Kurmak

Domates, salatalık ve lahanaların turşusunu kurmak, sofralarınızda kendi ellerinizle hazırladığınız turşuları tüketmek gibisi var mı? Kışın aynı tazelikte bulamayacağınız meyve ve sebzeleri değerlendirmenin ve kışa saklamanın yanı sıra, pek çok yemeğin yanında afiyetle yiyebileceğiniz turşuların elinizin altında olması gibi bir avantaja da sahip olacaksınız.

Su İçmeyi Unutmayın - Güne Güzel Başlamak İçin 5 Öneri
Mutfağınızı Kışa Hazırlamak İçin Yapabileceğiniz 5 Şey

Sebze Kurutmak

Sebzelerin ömrünü uzatmanın bir başka yolu da onları kurutarak muhafaza etmek. Dolmalarda da kullanılan domates, biber ve patlıcan gibi güz sebzelerini kurutarak kışın da bu lezzetleri afiyetle tüketebilirsiniz. Kuru sebzeleri ayrıca pizza ve makarnalarda da kullanabilir, bu lezzetlerden mahrum kalmayabilirsiniz.

O zaman önlükler çıksın, haydi mutfaklarımızı kışa hazırlamaya!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN