Okul Öncesi Çocuklarla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Okul Öncesi Çocuklarla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Bu sıralar daha çok evde vakit geçirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Belki de bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Sokaklara, parklara daha az çıkıyor, arkadaşlarıyla daha kısıtlı vakit geçiriyorlar. Bu zorlu günlerde çocukların hayatla, bilgi ve öğrenme ile olan etkileşimlerini canlı tutmak anne ve babaya düşüyor. Onlara oyunlar öğretmek, birlikte faaliyetlerde bulunmak bu süreci daha sağlıklı ve iyi geçirmelerine sebep olabilir. İçinde sanatın, şiirlerin, şarkıların, öykü, masal hatta anı anlatma gibi eylemlerin olduğu etkinlikler yapmak, görsel hafızaya dayalı oyunlar oynamak çocukların duygu ve düşüncelerini daha rahat anlatmalarını sağlar ve kendilerini ifade etmelerini oldukça kolaylaştırır. Biz de bu süreçte çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz etkinlikleri sizler için derleyelim istedik. Şimdiden hepinize iyi eğlenceler.

İplerden Çizgiler

Boyadığımız iplerin kağıt üzerinde gezinmesini sağlayarak çeşitli şekiller, figürler hatta sevdiğimiz hayvanların şeklini çıkarmak mümkün ve çok eğlenceli. Kağıtlarda boşluk kalmayana kadar oynanan bu oyun çocukların yaratıcılığını kesinlikle geliştirecektir.

İplerden Çizgiler - Okul Öncesi Çocuklarla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler
Resim Oluşturma - Okul Öncesi Çocuklarla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Resim Oluşturma

Çocuğunuza hayalindeki manzarayı ya da bir evi sorun ve patlamış mısır, düğme gibi basit nesneler verin. Siz bir ağaç ya da bir ev çizin gerisini çocuğunuza bırakın, resmi o tamamlasın. Görsel zekayı geliştirmek için oldukça faydalı olan bu oyunu zaman içinde giderek zorlaştırabilir ve çocuğunuzla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Farkı Bulma

Çocuğunuzun dikkat ve farkındalığını artırmak istiyorsanız. Her zaman oynadığınız resimdeki farkı bulma oyununu oynayabilirsiniz. Oyun zorlaştıkça çocuğunuzun dikkat becerileri daha da gelişecektir.

Farkı Bulma - Okul Öncesi Çocuklarla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler
Tahmin Et - Okul Öncesi Çocuklarla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Tahmin Et

Çocuğunuzla sayısal ve sözel bilgilere dayanan bir oyun oynayarak hafızasını daha iyi kullanmasına yardımcı olabilirsiniz. Örneğin “Uçamam ama sabahları öyle bir şarkı söylerim ki hemen duyarsın.” gibi bir soru sorarak çocuğunuza bu hayvanı tahmin ettirebilirsiniz. Bunu çocuğunuzun yaşına göre sayılarla da yapmanız mümkün “Ben ikinin 3 katıyım sence hangi sayıyım?” gibi sorularla matematiğe teşvik edebilirsiniz.

Puzzle

Belli bir düzene göre kesilmiş parçaları bir araya getirerek bütünü oluşturduğumuz bu oyun bir klasik. Puzzle, çocukların matematik ve geometri becerilerinin yanı sıra analitik düşünme becerilerini de geliştiriyor.

Puzzle - Okul Öncesi Çocuklarla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Bu küçük önerileri siz de bir an önce deneyin ve bitkilerinizdeki değişimin tadını çıkarın!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN