Diyetinizi Bozmayan 4 Tatlı Tarifi

Yaz yaklaşıyorken kıştan kalan ağırlığınızı üzerinizden atmak için diyete başladınız, beslenme alışkanlıklarınızı yenilediniz. Unu, tuzu, şekeri hayatınızdan çıkarmış olsanız da aklınızda hep tatlının düşüncesi var. Gün içinde resmini dahi gördüğünüzde canınızın istediği, diyeti bozmamak için yemediğiniz o tatlılardan uzak durmak sizi çok zorluyor. Fakat diyette olmanız hiçbir zaman tatlı yiyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Elbette doya doya tatlı tüketebilirsiniz. Üstelik formunuzu bozmadan. “Aaaa olur mu öyle şey canım, diyeti bozmayan tatlı mı var?” Diye sorabilirsiniz. Tabii ki var!

Unun, tuzun ve şekerin hiç dâhil olmadığı, sağlıklı besinlerle hazırlanan hatta besin değeri oldukça yüksek olan bir sürü tatlı var. Biz o tatlılar arasından sizler için 5 tanesini seçtik, özenle tarifini verdik. Artık dilediğiniz gibi tatlını tüketebilir, formunuzu korumaya devam edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Avokadolu Yumurta - Diyetinizi Bozmayan 4 Tatlı Tarifi

Chia Tohumlu Kakaolu Puding

Malzemeler
1 adet muz
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı chia tohumu

Yapılışı
Derin bir kaba muzu, sütü ve kakaoyu ekleyin. Mutfak robotundan homojen bir karışım alana kadar geçirin. Karışımı mutfak robotundan alın, derin bir kabın içine yeniden alın. İçine chia tohumunu ilave edin. Kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Minik kaselere hazırladığınız pudingi eşit miktarda paylaştırın. 4-5 saat buzdolabında dinlendirin. Chia tohumlu kakaolu pudinginiz hazır!

Kuru Meyve Şöleni
Bir adet lavaş ve avokado ile mi? Evet, yanlış duymadınız. Tam olarak öyle!

Malzemeler
4 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah üzüm
5 adet kuru erik
5 adet kuru kayısı
5 adet çekirdekleri çıkarılmış hurma
5 adet kuru incir
10 adet ceviz
1/4 su bardağı light süt

Yapılışı
Tüm malzemeleri mutfak robotundan homojen bir karışım alana kadar geçirin. Ardından karışımı derin bir kaba alın. Karışımdan küçük parçalar kopararak avuç içinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Avokadolu Kolay Pizza - Diyetinizi Bozmayan 4 Tatlı Tarifi
Avokadolu Yumurta - Diyetinizi Bozmayan 4 Tatlı Tarifi

Kakaolu Dondurma

Malzemeler
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı süt
1,5 yemek kaşığı light labne
4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı

Yapılışı
Derin bir kap alın. Kabın içine bütün malzemeleri sırasıyla ekleyerek iyice karıştırın. Ardından karışımı kolay çıkarılabilir bir kaba koyun. Dilerseniz silikon kaplardan da kullanabilirsiniz. 4-5 saat buzlukta bekletin. Daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Fıstık Ezmeli Yulaf
Bir adet lavaş ve avokado ile mi? Evet, yanlış duymadınız. Tam olarak öyle!

Malzemeler
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Yapılışı
Tüm malzemeleri mutfak robotunun içine koyun. İyice karışana kadar mutfak robotundan geçirin. Ardından karışımı bardağınıza koyun, istediğiniz gibi tüketin!

Artık diyetteyken tatlıdan uzak durmanıza gerek yok. Sizlere verdiğimiz tarifleri hazırlayarak sağlıklı kaçamaklar yapabilir, formunuzu bozmadan öğünlerinizi tatlandırabilirsiniz.

Avokadolu Kolay Pizza - Diyetinizi Bozmayan 4 Tatlı Tarifi

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN