2023 Yılı Saç ve Makyaj Trendleri

2023 Yılı Saç ve Makyaj Trendleri

Geçen haftaki yazımızda sizlere 2023 yılında göreceğimiz moda trendlerini derlemiştik. Saç ve makyaj da en az kıyafet kadar önemli olduğundan bu hafta da sizler için saç ve makyaj trendlerini mercek altına alıyoruz.

1)"Doğallık" Diyoruz!

Saç kesimlerinde yaratıcı ve özgür olma dönemi geri döndü. Ünlülerin saç stilisti Luke Hersheson, "Uzun zamandır sadece saç kısaltıyorduk ama bu yıl yeniden saçlara stil vermeye başlıyoruz" diyor. Şimdi soru, modası geçmiş hissetmeden saçımızı nasıl toplayacağımız... Artık ıslak görünümlü, arkaya taranmış, uğraşılmamış görünen saçlar büyük bir trend. Aynı zamanda salaş örgüler, sıkı sıkıya toplanmamış at kuyruğu veya doğal bukleler ile dışarı çıkma zamanı.

2023 Yılı Saç ve Makyaj Trendleri
2023 Yılı Saç ve Makyaj Trendleri

2) 1970'lerin Kahkülü Geri Dönüyor!

Her ne kadar kahkülün artık demode olduğu düşüncesi yaygınlaşsa da, Luke Hersheson’a göre gerçekten hiçbir yere gitmiyor! Stevie Nicks tarzı; araları daha açık ve alışılmışın aksine daha hacimli kahküller bu yıl bizleri bekliyor.

3) Aşırı Kül Devri Kapandı

Son yıllarda neredeyse 5 kadından 3‘ünün tercih ettiği aşırı küllü, kumral tondaki sarı balyajlara bu yıl veda ediyoruz. Haftada bir mor şampuan yardımıyla her daim sarılarımızı soğuk tutma, saatlerce oryale maruz kalma ve sonucunda yıpranan saçlar döngüsü nihayet son buluyor! “Sun kissed“ yani saçınızı sanki güneş öpmüş gibi doğal duran sarı ve doğal balyajlar yeniden trend oldu.

2023 Yılı Saç ve Makyaj Trendleri
2023 Yılı Saç ve Makyaj Trendleri

4) Makyajla Değişmenin Değil, Güzelliğine Güzellik Katmanın Zamanı

2023'te makyaj ürünlerinin formülasyonları daha hafif ama aynı derecede etkili olacak; parıltılar, son yıllardaki hafif, doğal görünen ıslak ve ışıltılı ten makyajı trendi bu yıl da tahtından inmiyor. Klasiklerden vazgeçemeyenler için ise dumanlı göz makyajları ve bol rimelli kirpikler hala revaçta. Yüz özelliklerini ve cildini kucaklamanın tam zamanı!

Dileriz bu yıl maskaranız sadece mutluluk gözyaşları sebebiyle akar :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN