Yaratıcı Mandalinalı Tarifler

Yaratıcı Mandalinalı Tarifler

Kış aylarının vazgeçilmezi vitamin deposu mandalina tezgahlardaki yerini almışken, biz de sizler için mandalinanın başrolde olduğu tarifleri derledik.

• Gripsavar Kış Küpleri
Kış ayları demek ne yazık ki grip demektir. İşte bağışıklığınızı güçlendirebileceğiniz bir tarif:

Malzemeler:
2 litre suda demlenmiş bitki çayı (tercihen ıhlamur)
3 adet mandalina ve 1 adet portakalın suyu
2 diş rendelenmiş taze zencefil
Taze karabiber
1 avuç karanfil
1 yemek kaşığı bal

Yapılışı:
Bütün malzemeleri demleyip, süzdüğünüz bitki çayı ile karıştırın ve bir buz kalıbının içine dökün. Her sabah 1 buz kalıbını sıcak suda çözdürün. Kışı daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olacaktır.

Balkabağı Çorbası
Mandalinalı Kereviz

• Mandalinalı Kereviz
Kereviz, herkesin çok sevdiği bir bitki değildir. Ancak, kerevizi ağızlarına sürmeyenler bile bu haline bayılacak!

Malzemeler: (6 kişilik)
İki kişi içindir.
1 büyük kereviz
1 büyük taze soğan
2 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
2 adet havuç
1 çay kaşığı şeker
Küçükse 2, büyükse 1 adet mandalina

Yapılışı:
Tavada sarımsak ve soğanları az yağda kavurun. Küp küp doğradığınız kerevizleri, kararmayı önlemek için limonlu suda bekletin. Ardından havuçlarınızı ve kerevizleri kavurduğunuz soğan ve sarımsaklara ilave edin. 1 çay kaşığı şekeri üzerlerine serptikten sonra; en son, mandalinanın suyunu da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğuyunca tuzunu ilave edip afiyetle yiyebilirsiniz.

• Mandalina Tatlısı
Ayvanın, incirin ve kabağın tatlısı olur da mandalinanın tatlısı olmaz mı hiç? Tarifi burada!

Malzemeler:
500 gr. ince kabuklu, sulu ve çekirdeksiz mandalina
450 gram toz şeker
500 ml. su
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet çubuk tarçın
1 avuç karanfil

Yapılışı:
Sirkeli suda yıkadığınız mandalinaların kurulayın. Tırtıklı bir bıçakla üzerlerinden hafif bir şekilde geçerek Kabukların yüzde yirmisini rendeyle alın. Kürdanla dörder yerinden deldiğiniz mandalinaları, su dolu bir kapta bir gün bekletin. Mandalinaların suyunu sık sık değiştirin. Bir gün boyunca bekleyen mandalinaları, tat vermesi için eklediğiniz çubuk tarçın ve bir avuç karanfil ile beraber soğuk suya alıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın. İlk pişirme suyunu döküp, mandalinaların üzerine tekrar soğuk su ekleyin. Kısık ateşte yeniden 20 dakika kaynatın. Kaynama işlemlerinin ardından aromalı suda bekleterek soğuttuğunuz mandalinaları, yatay olarak iki eşit parçaya kesin. Kabuk kısımları altta kalacak şekilde mandalinaları bir tavaya dizin.
br /> Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kapta karıştırarak şerbet yapın. Sonra hazırladığınız şerbeti mandalinaların üzerine gezdirin. Tatlıyı, orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. Şerbeti sulu kalan tatlıyı, pişirme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alın. Arzuya göre kaymak ya da kaymaklı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Mandalinalı Lokum-Jöle
Zeytinyağlı Bal kabağı Yemeği

• Mandalinalı Lokum-Jöle
Sadece 3 malzeme ile yapabileceğiniz katkısız ve son derece sağlıklı bir lokum!

Malzemeler:
500 ml mandalina suyu
1 büyük çay bardağı şeker
2 dolu yemek kaşığı nişasta
İsteğe göre, üzeri için hindistan cevizi tozu

Yapılışı:
Taze sıkılmış mandalina suyu ya da mandalina aromalı gazozu şeker ve nişasta tencereye alın ve çırpın. Orta ateşte devamlı çırparak ağda kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alınan jeli bardaklara pay edin. Karışımı bir gün dolapta bekletin.

Dolaptan çıkardıktan sonra; ister bardakta, ister bardaklardan çıkarıp tepsiye dizip, parçalara bölerek servis edebilirsiniz. Arzunuza göre hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.

Afiyet şeker ve şifa olsun :)

Balkabaklı Cheesecake

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN