Gerçek Olaylardan Esinlenen 4 Etkileyici Kitap

Kitaplar renkli dilleriyle bizi yazarın fikir dünyasında bir yolculuğa çıkartır. Türü ne olursa olsun kitap okuma alışkanlığı edinmek hayal gücümüzü ve akıcı konuşabilme yeteneğimizi geliştirmemizi sağlar. Ancak bazı kitaplar vardır ki gerçekten yaşanmış olayları işleyerek onları nadir bulunan bir cevher gibi okuyucuya sunar. Bu yazımızda o kitaplardan bazılarını kısaca konularıyla bulabilirsiniz.

Gerçek Olaylardan Esinlenen 4 Etkileyici Kitap
Sol Ayağım - Christy Brown - Gerçek Olaylardan Esinlenen 4 Etkileyici Kitap

Sol Ayağım- Christy Brown

Sol Ayağım Christy Brown’ın kendi hayat hikayesinden esinlenerek yazdığı otobiyografik bir eserdir. 23 çocuklu bir aileye doğan İrlandalı Christy, ciddi sağlık sorunlarıyla baş etmektedir. Yalnızca sol ayağını kullanabilen Christy bununla yazı yazabiliyor ve resim çizebiliyordur. Bu esnada etrafında olup bitenleri ve yaşadığı zorlukları konu alan yazar oldukça etkileyici anlatım diliyle sizleri benzeri olmayan bir hikaye davet ediyor.

Hayatım – Agatha Christie

Hayatım; polisiye romanlarıyla nam salmış Agatha Christie’nin kendi hayatını ilk ağızdan anlattığı eserdir. Christie romanda çocukluk yıllarını, İkinci Dünya Savaşını, yaptığı evlilikleri ve ikinci kocası Max Mallowan ile çıktığı arkeolojik kazı serüvenlerini özgün ve akıcı bir dille anlatıyor. Edebiyat tarihinin en çok satan romancısı unvanını alan yazarın nasıl bir hayatı olduğuna dair merak içerisindeyseniz bu kitabı okuyabilirsiniz.

Hayatım – Agatha Christie - Gerçek Olaylardan Esinlenen 4 Etkileyici Kitap
Kısa Hayat Öyküm - Abidin Dino - Gerçek Olaylardan Esinlenen 4 Etkileyici Kitap

Kısa Hayat Öyküm - Abidin Dino

“Benim yapabildiğim, yaptığımı umduğum, son soluğuma değin yapacağım – ki önümde uzun bir zaman yok, biliyorum – bu birtakım şeylerin yaklaşmakta olduğu duygusunu yaşamak ve yaşatmak. Her zaman felaketleri düşünmemek gerek. En korkunç acılardan sonra tüm bu yaşadıklarımız olağanüstü güzellikte bir yaşama dönüşebilir.”

Kısa Hayat Öyküm kitabında ünlü sanatçılarımızdan biri olan Abidin Dino’nun resimleri, desenleri, heykelleriyle yaşam hikayeleri yer alıyor. Kitapta 20. yüzyıl boyunca ülkemizde ve dünyada yaşanan sanatsal ve politik gelişmeler, yazarın kendi perspektifinden şaşırtıcı ve özgün güzellikleriyle okuyucunun beğenisine sunuluyor. Eğer heykel ve resim sanatlarıyla ilgileniyorsanız bu kitabı keyifle okuyabilirsiniz.

Nikola Tesla Kendini Anlatıyor - Nikola Tesla

Bu kitapta dünyanın en meşhur bilim insanlarından bir tanesi olan Nikola Tesla, kendi kaleminden hayat hikayesini anlatıyor. Çocukluğundan, eğitiminden ve icatlarından da bahseden Nikola Tesla bu eseriyle özellikle bilimle ilgilenen insanlara tavsiye edilebilecek kitaplar listesinin başında yer alıyor.

Nikola Tesla Kendini Anlatıyor - Nikola Tesla - Gerçek Olaylardan Esinlenen 4 Etkileyici Kitap

Gerçek hayat hikayeleri de eşsiz birer romana dönüşebilir. Bu romanlardan bazılarını okuyarak özel insanların hayat hikayelerine bir parça tanıklık edebilirsiniz. Mutlu bir hayat dileğiyle...

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN