Kış Temalı Filmler

Kış Temalı Filmler

Dışarıyı pencereden izlediğimiz günlerin bitmesine çok az kaldı. İnsanın içini soğutan havalarda dışarı çıkmaktansa evde vakit geçirmek kuşkusuz birçoğumuz için daha iyi alternatifler arasında yer alıyor. Evde geçirilen zamanları ise daha keyifli hale getirmek bizim elimizde. Eğer battaniyeniniz ve sıcak içeceğiniz hazırsa evde geçireceğiniz muhteşem bir aktivite önerimiz var: Kış temalı filmler...

Buz Devri

Klişe tabirle 7'den 77'ye herkesi eğlendiren Buz Devri serisi soğuk kış günlerini kahkahalarla ısıtma gücüne sahip. Buzul çağı dünyaya hüküm sürmeye başlamıştır. Issız ve korkunç görünen bu dünyada bir başlarına yaşam mücadelesi veren hayvanlar hayatta kalmanın yollarını ararlar. Kendi halinde memnuniyetsiz bir Mamut, karizmatik bir Kaplan ve eğlenceli bir Rakun türlü olaylar sonucunda bir araya gelir. Bu üçlünün başına gelen olayları ele alan Buz Devri serisi hem sizin hem de sevdiklerinizin keyifli vakit geçirmesini sağlayacaktır.

Buz Devri - Kış Temalı Filmler
Kış Uykusu - Kış Temalı Filmler

Kış Uykusu

Türkiye sinemasının son dönemlerine damgası vuran Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın birçok eleştirmen tarafından “en iyi” olarak adlandırılan filmi Kış Uykusu sizi uzun soluklu ve derin bir hikayenin içine davet ediyor. Emekli bir tiyatrocu olan Aydın oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya yerleşmiştir. Babasından kalan yadigar oteli işleten Aydın otelin gündelik işlerinin yanı sıra hem yerel gazetelere köşe yazılara yazar hem de bir türlü bitiremediği tiyatro tarihi kitabını bitirmeye çalışır. Karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanına taşınan kız kardeşi Necla ile uzak ve soğuk bir iletişim kuran Aydın bu küçük taşra kasabasında kendince hayatta kalmanın yollarını arar.

Into The Wild

Bazen hepimiz kendimizi doğaya bırakmak isteriz. Fakat bir türlü cesaret edemeyiz. Üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher tüm mal varlığını bir hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu bütün eşyalarını evinde bırakarak bambaşka bir hayata yelken açar. Alaska'nın ıssız ormanlarda hayatta kalmaya çalışır. Bu yolculuk süresince hayatının kökünden değiştirecek olaylar ve insanlarla karşılaşan Christopher; hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimler.

Into The Wild - Kış Temalı Filmler
Fargo - Kış Temalı Filmler

Fargo

Her filmlerinde kara mizahı ve ilginçliği aynı potada eritmeyi başaran Coen kardeşlerin en iyi filmleri arasında yer alan Fargo tam bir kış filmi. Jerry Lundegaard borçları olan bir düzenbazdır. Borçlarını ödemek için kısıtlı zamanı olan Lundegaard'ın karısının babası oldukça varlıklı bir adamdır. Fakat karısının babası Lundegaard'a yardım etmez. Lundegaard içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için bir plan yapar: Karısını kaçırıp kayınpederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Fakat hiçbir şey planladığı gibi gitmez.

Kış temasının başrolde olduğu filmleri sizler için bir araya getirdik. Siz de sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirmek için listelediğimiz filmlerden harika bir film gecesi yapabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN