Kış Tatili Rotaları

Sömestre sayılı günler kala, tatil için planlar yapılmaya başlandı. Eğer siz bu sömestrde evde olmak yerine ailenizle tatile çıkmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız öneriler ile rotanızı oluşturabilirsiniz. İşte kış aylarının keyfini çıkarabileceğiniz harika tatil rotaları...

Bursa – Uludağ

Bursa – Uludağ

Kış tatili dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri kuşkusuz ki Uludağ! Özellikle kış tatilinde farklı yerlerden gelen ziyaretçilerin akınına uğrayan Uludağ'da oldukça güzel zaman geçirebilirsiniz. Eğer kayak sevenlerdenseniz, Uludağ'da bulunan kayak pistinde doyasıya kayabilirsiniz. Manzarayı yukarıdan seyretmek isteyenler için ise teleferik keyifli bir seçenek olabilir!

Erciyes

Erciyes, kış sezonunda en çok vakit geçirilen yerlerden. Erciyes Dağı yaklaşık 1 milyon yıl yaşında sönmüş bir volkanik dağdır. Özellikle de kayak sevenler, kış sezonunda soluğu burada alıyor. Erciyes'te çeşitli kayak stilleri öğrenerek becerilerinize bir yenisini ekleyebilir ve kış tatilinizi verimli bir hale getirebilirsiniz. Pek çok ziyaretçinin severek uğradığı Erciyes'te kayak sezonunun çeşitli aktivitelerle daha da güzelleştiğini de belirtelim! Erciyes Kayak Merkezi'nde alp disiplini, kuzey disiplini, kar kızağı, buz pateni, snowboard ve serbest stillerden kayabileceğiniz pek çok pist bulunuyor.

Erciyes
Bolu – Abant

Bolu – Abant

Eğer bir dönemin yorgunluğunu dinlenerek atmak istiyorsanız Abant seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bolu, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi pek çok şehre olan yakınlığı sayesinde kısacık hafta sonu tatilinizde bile giderek ailenizle keyifli bir kaçamak yapabilirsiniz. Abant, Türkiye'nin doğal güzellikleriyle büyüleyen yerlerinden sadece biri. Meşhur Abant Gölü, oksijen deposu ağaçları ve tertemiz havası ile doğal bir tatil deneyimi sunan Abant'ta dinlenirken çevrenin tadını da çıkarabilirsiniz. Doğanın ve lapa lapa yağan karın birleşmesiyle kış tatilinizde unutulmaz bir manzara ile karşılaşacaksınız.

Kapadokya

Dünya çapında büyük bir üne sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'nde yer alan Kapadokya, yazın olduğu kadar kışın da ziyaret ediliyor. Sömestr'da ailenizle birlikte Kapadokya'ya giderek buranın doğal ve tarihi güzelliklerin tadını çıkarabilir; oradan unutulmaz anılar eşliğinde ayrılabilirsiniz. Eğer hava koşulları uygun olursa, Kapadokya'ya gittiğinizde mutlaka balona da binmelisiniz! Milyonlarca yıllık tarihi güzelliklere sahip peri bacaklarına yukardan bakmak, yıllar boyunca aklınızda kalacak bir deneyim olacaktır.

Kapadokya
Erzurum – Palandöken

Erzurum – Palandöken

Türkiye'nin kışı en sert yaşayan şehirlerinden Erzurum, kayak turizmi için vazgeçilmez noktalardan biridir. Palandöken sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda dünya genelinde de önde gelen kayak tatili merkezlerinden birisidir. Hem amatör hem de profesyonel seviyeler için, kısacası herkes için uygun pistler bulunmaktadır. Üniversite Kış Oyunları'na da ev sahipliği yaparak bu alandaki kalitesini gözler önüne koymuştur. Palandöken kayak aktivitelerinin dışında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında çeşitli sanatçıların konserlerine katılabilirsiniz.

Tatil denildiğinde aklınıza sadece deniz, kum ve güneş geliyorsa önerdiğimiz bu kış tatili listesine bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Ülkemizin doğal güzellikleri ile öne çıkan pek çok beldesi hem yerli hem de yabancı turistler için 4 mevsim bir çekim merkezi. Size de kış mevsiminin tadını tüm güzellikleri ile yaşayacağınız bir tatil dileriz!

Kış Tatili Rotaları

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN