Az Bilinen 5 Hayvan Türü

Hayvan deyince aklımıza öncelikle kedi, köpek ve kuş gibi canlılar gelebilir. Ancak dünya üzerinde adını dahi bilmediğimiz milyonlarca hayvan türü mevcut. Bilim insanları bu sayının 20 ila 100 milyon arasında olduğunu söylüyor. Üstelik pek azı tanımlanmış olan hayvanların çoğunluğunu böcek türlerinin oluşturduğu düşünülüyor. Bu içerikte hayvan türleri arasında en ilginç olanlardan derlediğimiz 5 tanesini sizlerle paylaşacağız.

Az Bilinen 5 Hayvan Türü
Dugong - Az Bilinen 5 Hayvan Türü

Dugong

Boyu 2,7 metre, ağırlığı ise 250-300 kilogram arasında değişen dugong, deniz ineği ailesinden bir deniz memelisidir. Hint Okyanusu ve Kızıldeniz’in yanı sıra Doğu Afrika ve Güneydoğu Asya kıyılarında, Avustralya'nın kuzey ve Hindistan'ın batı sahillerinde yaşamını sürdürür. Yüzyıllar boyu eti ve yağı için kontrolsüz olarak avlandıklarından dolayı dugongların soyu tükenme tehdidi altındadır. Avustralya kıyılarında 11 bin, tüm dünyada ise 20 bin civarında dugong kaldığı düşünülüyor.

Ornitorenk

Ornitorenk ya da platipus 39-60 cm boylarında, 700 gram ila 2,4 kilogram arasında değişen bir ağırlıktadır. Doğu Avustralya ve Tazmanya Adası'na özgü, gagalı bir yarı-deniz memelisi cinsidir. Dünyada yumurtlayarak üreyen 5 memeli cinsinden biri olan ornitorenk, aynı zamanda Avustralya'nın sembol hayvanları arasında yer almaktadır.

Ornitorenk - Az Bilinen 5 Hayvan Türü
Fossa - Az Bilinen 5 Hayvan Türü

Fossa

Fossa, Madagaskar'ın sık yağmur ormanlarına özgü etçil bir memeli türüdür. Şekli kediye benzese de aslında kuyruksürenlerle yakın akrabadır. Boyu 70-80 santimetre, ağırlığı da 5,5 ila 8,6 kilogram arasında değişmektedir. Hem gece hem de gündüz avlanabilen fossaların başlıca besin maddeleri lemurlardır ve yaşadıkları bölgede baş avcılardır.

Cassowary Kuşu

Dünyanın en tehlikeli kuş türü olarak bilinen Cassowary, 2 metre boya ve 60 kilogram ağırlığa ulaşabilir. Kuzey Avustralya ve Yeni Gine'de yaşayan bu kuş türünün siyah tüyleri ve mavi deri lekeleri vardır. Pençeleri jilet keskinliğinde olan bu hayvanların oldukça güçlü tekmeleri vardır ve alanına giren canlılara saldırmaktan hiç çekinmezler. İnsanlar için dahi ölümcül olan bu kuşlar, aslında küçük eklembacaklıları yiyerek ormanda huzurlu bir yaşam sürerler. Ancak yine de Cassowary'nin alanına girmemeyi aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Cassowary Kuşu - Az Bilinen 5 Hayvan Türü
Deniz Ejderhası - Az Bilinen 5 Hayvan Türü

Deniz Ejderhası

Oldukça nadir rastlanan ve zarif bir hayvan türü olan deniz ejderhalarının en yakın akrabaları deniz atlarıdır. Güney ve Doğu Avustralya kıyılarına özgü bu hayvan türü çalı tarzı görüntüsü ve mercanların arasında oldukça iyi kamufle olmasıyla bilinir.

Dünyamız oldukça sıra dışı bir yer ve keşfedileceklerin sınırı yok! Arkanıza yaslanın, derin bir nefes alın ve bu yolculuğun tadını çıkarın...

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN