Müzikle İlgili Çekilmiş En Güzel Belgeseller

Güzel bir günde arka fonda çalan bir müzik bizlere sakinlik ve mutluluk verebilir. Belki de modunuza ve müziğin türüne bağlı olarak dans etmek isteyebilirsiniz. Ne olursa olsun müziğin psikolojik sağlığımız için önemli olduğu ve stres, anksiyete gibi sıkıntıları azalttığı biliniyor. Özellikle son zamanlarda ünlü müzisyenlerin hayatları ve sahne arkasında ne yaşadıklarına dair yapılan belgeseller oldukça fazla talep görmeye başladı. Bunun haricinde bir müzik türünü ve gelişimini derinlemesine inceleyen belgeseller de bulunuyor. Yazımızda kısaca birkaç tanesinden bahsedeceğiz. İşte müzikle ilgili yapılmış en güzel belgeseller...

Müzikle İlgili Çekilmiş En Güzel Belgeseller
Woodstock - Müzikle İlgili Çekilmiş En Güzel Belgeseller

Woodstock

Gelmiş geçmiş en büyük organizasyonlardan biri olan Woodstock, 15-18 Ağustos 1969 yılında New York yakınlarındaki bir çiftlikte gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 50.000 olarak düşünülen izleyici sayısı, yoğun taleple beraber 400.000 kişiye ulaştı. Mottosu "3 gün barış ve sanat" olan ve Amerikan tarihinin en ikonik sanatçılarını ağırlayan bu festivalin anlatıldığı belgesel Michael Wedleigh tarafından çekildi. 1970 yılında ise Oscar ödülü alarak tarihe adını altın harflerle kazıdı.

Marley

Jamaikalı reggae müzisyeni, devrimci ve kimilerine göre bir idol olan Bob Marley'in hayatını, müziğini ve yaşam felsefesini anlatan Marley adlı belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini Oscar ödüllü Kevin Mcdonald üstlendi. 2012 yılında gösterime giren belgeselde, sanatçının daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri ve performans kayıtlarıyla beraber çevresiyle yapılan röportajlar da yer alıyor.

Marley - Müzikle İlgili Çekilmiş En Güzel Belgeseller
Amy - Müzikle İlgili Çekilmiş En Güzel Belgeseller

Amy

Filmde hayata gözlerini genç yaşta yuman, R&B ve caz sanatçısı Amy Winehouse'un orijinal ses ve görüntü kayıtları yer alır. Asif Kapadia tarafından çekilen bu biyografik belgeselde Amy'nin hayatından kesitleri görebilme ve daha önce hiç duyulmamış şarkılarını dinleyebilme fırsatı yakalayabilirsiniz.

27: Gone Too Soon

Türkçeye "27: Henüz Çok Erken" şeklinde çevrilebilecek olan belgeselde Jimi Hendrix, Jim Morrison, Brian Jones, Janis Joplin, Kurt Cobain ve Amy Winehouse gibi müzisyenlerin trajik ölümleri anlatılıyor. Tamamı 27 yaşında aramızdan ayrılan müzisyenlerin hayatından kesitlerin yer aldığı ve bu yönüyle diğer müzik belgesellerinden ayrışan Netflix yapımı filmi izlenecekler listenize yazabilirsiniz.

27: Gone Too Soon - Müzikle İlgili Çekilmiş En Güzel Belgeseller
Homecoming: A Film by Beyonce - Müzikle İlgili Çekilmiş En Güzel Belgeseller

Homecoming: A Film by Beyonce

Filmde dünyaca ünlü bir müzisyen olan Beyonce'nin 2018 yılında gerçekleştirilen Coachella festivaline hazırlık sürecine ve perde arkasında neler yaşadığına dair detaylar bulunuyor. Aynı zamanda Amerika'daki siyahi üniversitelerine de değinen belgesel 8 ayda 150 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.

Müziği yalnızca dinlemekle kalmıyor aynı zamanda özümsemek de istiyorsanız bu belgeseller sizin için müthiş bir kaynak olabilir. Müzikle dolu, keyifli ve sağlıklı bir yaşam dileriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN