Tuvalet Kâğıdı Rulolarıyla “Kendin-Yap” Fikirleri

Kâğıt, plastik, cam ve metal gibi atıkların hammadde olarak kullanılmak üzere geri dönüştürülmesi hem giderek yaygınlaşan hem de çevre kirliğini azaltmak ve doğayı korumak açısından büyük önem taşıyan bir uygulama. Geri dönüşüm ile paralel olarak her geçen gün adından daha fazla söz ettiren yeni bir kavram daha var: ileri dönüşüm. İleri dönüşümde geri dönüşümden farklı olarak atık üretmemek hedefleniyor ve ömrünü tamamlamış olan eşyalar, kıyafetler, hatta binalar ilk amacından farklı bir şekilde kullanıma sokulmak üzere yeniden tasarlanıyor.

Atık üretiminizi azaltırken evinizi güzelleştirecek aksesuarlar ortaya çıkarmaya ve keyifli vakit geçirmeye ne dersiniz? Evde bol bol vaktimizin bulunduğu şu günlerde, tuvalet kâğıdı rulolarından ve çeşitli “kendin-yap” fikirlerinden faydalanarak ileri dönüşüm uygulamalarının nasıl bir parçası olabileceğimizi düşündük. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz fikirleri bu yazımızda sizin için derlerdik.

Hediye Paketi - Tuvalet Kâğıdı Rulolarıyla “Kendin-Yap” Fikirleri

Hediye Paketi

Sevdiklerinizi mutlu etmek için aldığınız küçük boyutlu hediyeleri kendi el yapımınız olan bir hediye paketinde vermeye ne dersiniz? Her evde bulunan malzemelerle sevimli hediye kutuları hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olanlar şöyle: Tuvalet kâğıdı rulosu, seçtiğiniz renkte kâğıt peçete, kurdele, makas, yapıştırıcı.

Peçeteyi rulonuzu kaplayacak boyutta kesin, alttan ve üstten içeriye kıvırmak üzere 2 cm pay bırakmayı unutmayın. Peçeteyi yapıştırıcıyla rulonun üzerine yapıştırın. Uzun gelen kısımları da rulonun iç kısmına doğru kıvırıp yapıştırın. Alt kısımda rulonun bir ucunu parmağınızla içeri doğru bastırın. Böylece o kısım merkeze doğru bükülecek. Bunu karşı taraf için de yaptığınızda yarım ay şeklinde bir görüntü elde edeceksiniz. İçine hediyenizi yerleştirdikten sonra aynı işlemi üst kısımda da tekrarlayın. Seçtiğiniz bir kurdele ile paketinizi bağlayın. El emeği hediye kutunuz işte hazır!

Kuş Yemliği

Havaların ısınmasıyla birlikte gün içinde daha çok kuş cıvıltısı duymaya başladık. Bu minik arkadaşları bahçenizde beslemek istiyorsanız size yaratıcı bir önerimiz var. İhtiyacınız olan tuvalet kâğıdı rulosu, kuş yemi, fıstık ezmesi ve ip.

Süreç çok basit. Rulonuzun etrafına boş bir nokta kalmayacak şekilde fıstık ezmesi sürün. Sonrasında bir tabağa kuş yemlerini dökün ve ruloyu tabağın içinde yuvarlayın. Yemler fıstık ezmesinin üzerine yapıştıktan sonra rulonun içinden bir ip geçirin ve ipi dilediğiniz ağaç dalına asın. Bize sorarsanız kuşları izleyebilmek için evinizin penceresinden görünen bir ağaç dalı bulmaya çalışın. Böylece güne kuş sesleriyle başlayabilirsiniz.

Kuş Yemliği - Tuvalet Kâğıdı Rulolarıyla “Kendin-Yap” Fikirleri
Matrix - Tuvalet Kâğıdı Rulolarıyla “Kendin-Yap” Fikirleri

Matrix

Wachowski kardeşlerin yazıp yönettiği ve ilki 1999’da ekranlara gelen Matrix üçlemesi, yaşadığımız dünyanın beynimizde gerçekleşen bir simülasyon olduğu ve bütün hayatımızın bu gerçekten bihaber geçtiği fikrine dayanan bir seri. Üçleme, toplumsal düzene karşı eleştirel yaklaşımıyla ve kendi zamanının ötesine geçen sinematografisiyle ekrana geldiği anda kült filmler arasında yerini aldı. Matrix, Matrix Reloaded ve Matrix Revolutions filmlerinden oluşan seri, sizi dünyaya farklı bir gözle bakmaya davet ediyor.

Telefon Tutucu

Cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ama telefonu her zaman elimizde tutmak yorucu olabiliyor. Video izlediğiniz esnada telefonu masanın üstünde sabit tutan aparatlar var. Ancak henüz bir tane edinmediyseniz kendi telefon tutucunuzu evde kendiniz yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler şöyle: Tuvalet kâğıdı rulosu, raptiye, desenli ve renkli bantlar, makas ve maket bıçağı, keçeli kalem.

Telefonunuzu rulonun üzerine dik şekilde koyun ve etrafını keçeli kalem ile işaretleyin. Böylece telefonun duracağı yeri belirlemiş olacaksınız. Sonrasında işaretlediğiniz yerlerden ruloyu maket bıçağı yardımı ile kesin ve orada telefonunuzun girebileceği büyüklükte bir delik oluşturun. Rulonuzu seçeceğiniz renkli bantlarla kaplayın. Telefon tutucunuzun dik durması için ayak işlevi görecek 4 tane raptiyeyi her biri bir köşeye denk gelecek şekilde yerleştirin. Eserinizi dilerseniz kendiniz kullanın, dilerseniz sevdiğiniz birine hediye edin.

Telefon Tutucu - Tuvalet Kâğıdı Rulolarıyla “Kendin-Yap” Fikirleri

Evde vaktinizi dolu dolu geçirmek ve ortaya harika eserler çıkarmak için tek ihtiyacınız olan bir miktar yaratıcılık. Vakit kaybetmeyin ve çeşitli denemeler yapmaya hemen başlayın!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN