Piknik Sofralarımızı Şenlendirecek 5 Yemek Önerisi

Piknik Sofralarımızı Şenlendirecek 5 Yemek Önerisi

Piknik Sofralarımızı Şenlendirecek 5 Yemek Önerisi

Yaz artık sokaklarımızda etkisini gösterdiği kadar sofralarımızda da etkisini göstermeye başladı. Kuş cıvıltıları, pırıl pırıl parlayan güneş ve insanın içini aydınlatan, umut veren güzellikte bir doğa… Yaz hepsini beraberinde getirirken birçoğumuzun aklına da tek bir aktivite geliyor; piknik!

Yaz ile birlikte daha da yeşillenen ve güzelleşen doğa bizi kendine çağırıyor resmen. Biz de bugün bu çağrıya kayıtsız kalamayan ama her piknikte aynı şeyleri yemekten sıkılmış piknik aşıklarına 5 öneride bulunacağız.

1. Köz Patlıcanlı Kırmızı Biberli Salata

Mangalcılar bilir ki mis gibi pişmiş etlerin, sebzelerin olmazsa olmazı güzel bir salatadır. Bu konuda herkesin aklına gelen ilk seçenek ise genel de çoban salata oluyor. Bizce zaten mangal yakılacaksa o mangalda közlenmiş kırmızı biberlerin yoğurt ve sarımsakla mükemmel buluşması bizce piknik sofralarınızda kesinlikle yerini almalı.

1. Köz Patlıcanlı Kırmızı Biberli Salata

2. Karışık Kızartma

Yaz deyince aklımıza hemen gelen bir başka isim de karışık kızartma. Bunun sebebi yazın biberin de domatesin de en güzelini yiyebiliyor olmamız. Yaz aylarında yapacağımız pikniklerin için bizim önerimiz biber, patlıcan, kabak ve domates kızartması. Tüm bunları hazırladıktan sonra üzerlerine bir de ferah bir kase yoğurt dökerseniz işte o zaman piknik sofranızın vazgeçilmezi haline gelir.

3. Kısır

Mangalın yanmasına daha çok var. Muhabbet güzel semaverden dumanlar çıkıyor. Bu muhabbetin güzelliğine eşlik edebilecek iki şey var: kıpkırmızı demlenmiş sıcacık çay ve hafifçe ekşisi damağınıza vuran lezzetli mi lezzetli bir kısır. Piknik sofralarının vazgeçilmez muhabbet ortağı kısırı yemek öncesi ya da yemek yanı güzel bir aperatif olarak sofralarınızda bulundurabilirsiniz.

3. Kısır
4. Sosisli Sandviç

4. Sosisli Sandviç

Piknik deyince hepimizin aklına mangal, mangal deyince de köfte, sucuk, kanat gibi etler geliyor. Her ne kadar duyunca hepimizin ağzı sulansa da bazen değişiklik iyidir. Güzel yapılmış, doğal bir sosis bazen kömür ateşinde düşündüğünüzden daha da lezzetli olabilir. Güvendiğiniz bir yerden aldığınız doğal sosisleri mangalda güzelce kızarttıktan sonra yine mangalın kokusuyla kızarttığınız sandviç ekmeklerinizin arasına yerleştirip çeşitli soslarla süsleyebilirsiniz.

5. Havuçlu Tarçınlı Kek

Tatlı tabii ki bir günün bitiminin olmazsa olmazı. Güzel bir yemekten sonra şöyle bol köpüklü bir Türk kahvesi ve yanında güzel bir tatlıya kimse hayır demez. Yaz akşamlarında kendini gösteren hafif ve huzur verici esintilere çayınız ya da kahvenizle eşlik ederken yanında bir dilim havuçlu ve tarçınlı kek günün bütün yorgunluğunu alıp götürecektir. Size de yalnızca keyifli bir akşam muhabbeti etmek kalacaktır.

Bugün sizlerle keyifli piknikler için hazırlayabileceğiniz 5 farklı yemeği konuştuk. Birkaç eklemeyle keyifli bir yaz pikniğini lezzetli yemeklerle buluşturabilir, sevdiklerinizle eğlenceli ve huzurlu anlar yaşayabilirsiniz.

5. Havuçlu Tarçınlı Kek

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN