5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım

5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım

Sokak hayvanlarının hayatlarının ne kadar zor olduğunu hepimiz tahmin ediyoruz. Özellikle soğuk kış günlerinde şartlar onları iyice zorluyor ve zaman zaman gördüklerimiz karşısında hepimizin yüreği burkuluyor. Bazen elimiz kolumuz bağlı gibi hissetsek de aslında onlar için yapabileceğimiz çok şey var.

1. Kapınızın Önüne Mama ve Su Koymak

Yıllardır herkes söyler ama bizim de hatırlatmamızda yarar var. Kapınızın önüne temiz bir kapta su veya mama koymak beş dakikanızı almaz ancak onlar için hayati önem teşkil eder. Dilerseniz mama yerine artan yemeklerinizi onların yiyebileceği şekilde hazırlayıp da verebilirsiniz. Bir de bir kulübe edinseniz ya da boş bir kolinin içine yastık koysanız şahane olur tabii!

5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım
5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım

2. Gördüğünüz Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırmalarını Sağlamak

Bu madde çoğunuz için zor ya da imkânsız gibi görünse de hiç öyle değil aslında… Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması hem yetişkinlerin sağlığı için hem de olası gebeliklerin önüne geçip daha fazla zor koşullarda yaşayacak hayvanın doğmaması için hayati bir öneme sahip. Aklınızdan geçenleri biliyoruz; çok fazla para ve zaman gerektirdiğini düşünüyorsunuz ancak neredeyse her semtte belediyeye ait hayvan bakım evleri mevcut. Dostlarımız için randevu alıp ücretsiz kısırlaştırılmalarını sağlayabilirsiniz.

3. Onlara Yuva Olun

Hayatınızda tanık olabileceğiniz en saf sevgiyi hiç şüphesiz hayvan dostlarımızdan görürüz. Hayatınızı paylaşacağınız sevimli dostunuzun sorumluluğunu alabileceğinize eminseniz, onları cins köpek üreticilerinden değil barınaklardan sahiplenin.

5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım
5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım

4. Mama ve İhtiyaç Bağışı Yapmayı Unutmayın

Evcil hayvan sahiplenecek koşullara sahip olmayabilirsiniz ancak bu durum onlara yardım etmenize engel değil. Dışarıda yiyeceğiniz bir akşam yemeğinden feragat ederek oturduğunuz ilçedeki hayvan barınağına ya da güvendiğiniz bir kuruma ihtiyaç bağışı yapabilir ya da buralarda gönüllü olarak çalışabilirsiniz.

5. Yola Çıkmadan Önce Mutlaka Kontrol Edin

"Kaputa Vur" projesini mutlaka duymuşsunuzdur ancak biz yine hatırlatalım. Özellikle soğuk havalarda hayvanlar sıcak ve güvende olabilecekleri yerler arar; köpekler arabaların altına kediler ise araçların kaputuna girer. İstenmeyen bir kazaya sebep olmamak için yola çıkmadan önce mutlaka aracınızı kontrol edin.

5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım
5 Maddede Sokak Hayvanlarını Koruyalım

İşte hayvan dostlarımızın hayatını kolaylaştırmak bu kadar kolay.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN