Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Tek düzelikten uzak, enerji ve renk dolu bir yaşam alanı hayal ediyorsanız bohem bir tarz yaratmak sizin için uygun olabilir. İşten çıktığımızda, arkadaşlarımızla sakin ve rahat vakit geçirmek istediğimizde genellikle gitmeyi tercih ettiğimiz ilk yer evimiz oluyor. Çünkü orada kendimiz gibiyiz. Karmaşanın dışında, kendi yarattığımız dünyanın içinde… O yüzden evimizde rahat hissetmeye, enerjiyle dolmaya ihtiyacımız var. Bu konuda da bohem dekorasyon her ayrıntısıyla yardımcı oluyor.

Bohem bir tarz yaratmak istiyorsanız farklı tarzda mobilyaları, aksesuarları, renkleri kombinleyerek bir bütün oluşturmanız gerekiyor. Hangi parçalara ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız gelin hep birlikte göz atalım.

Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Minderlere Renk Gelsin

Sade minderler tercih etmek yerine rengârenk ve bol desenli minderler tercih etmeniz iyi olacaktır. Bu minderleri koltukların üzerine, camlarınızın altına serpiştirmelisiniz. Hafif dağınık ama o dağınıklığın içinde bir düzen oluşturmalısınız. Hem bağımsız, özgür durmalı hem de düzenli.

Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Desenli Kilimler

Normal halı tercih etmek yerine el ile dokunmuş, daha etnik desenlere sahip kilimler sermelisiniz. Özellikle de yaz aylarında bu kilimler evinize çok yakışacaktır. O nedenle yaz için renkli, desenli kilimler tercih edebilirsiniz. Kışın ise havalar soğuk olacağı için daha kalın ve sıcak renklerden oluşan kilimler kullanmalısınız.

Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Egzotik Perdeler

Standart bir tarzdan sıyrılarak daha ilgi çekici, egzotik desenlere sahip perdeler kullanabilirsiniz. Bohem dekorasyonda perdelerin rolü oldukça önemlidir. Çünkü bir odaya girildiğinde göze çarpan ilk aksesuar perde olacaktır. Düz ve sade perdeler kullanmak yerine egzotik desenlerin süslediği perdeler kullanarak evinizi bohem tarzı yansıtacak şekilde dekore edebilirsiniz.

Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Aksesuarlarda Oryantalizm

Birbirine zıt renkli abajurlar, oryantal desenlerin etkisini taşıyan ve African aksesuarlarla evinizin en güzel köşelerini süsleyebilirsiniz. Farklı renklerle süslenmiş tabaklardan alarak evinizin duvarına asabilirsiniz. Dilerseniz oryantalizmi taşıyan tablolar kullanarak da aynı tarzı yakalayabilirsiniz.

Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Hasır Sepetler

İrili ufaklı hasır sepetleri evinizin köşelerine serpiştirebilirsiniz. Hasır, her tarza ve dekorasyona yakışabilen bir ürün. Ancak en güzel bohem dekorasyona yakışıyor. Onun ayrılmaz bir parçası gibi. Bu yüzden hasır sepetler ya da hasır saksılar kullanarak evinizde bohemliğin etkisini bir tık daha artırabilirsiniz.

Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Düşkapanı

Düşkapanı olmadan bohemlik olmaz. Kızılderililer tarafından kötü rüyalardan korunma amacıyla kullanılan düşkapanları, bohem tarzın en çok bilinen ve önemli aksesuarı. Kapılarınıza, duvarınıza ya da dilediğiniz herhangi bir yere düşkapanını asarak bohem dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Bohemliğin Rahatlatıcı Etkisi

Rahat, bağımsız, özgür ve aynı zamanda enerjik bir kişilik yapısına sahipseniz evinizi bohem bir tarzda dekore etmek ruhunuza ve zihninize iyi gelecektir.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN