Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?

Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?

Taşlar milyonlarca yıl önce toprağın altında basınç ve ısının etkisiyle oluşmuştur ve tarihte bilinen en eski yapı malzemeleridir. İşlenmemiş, toprağın altında olduğu haliyle kalmış taşlara ise doğal taş denir. İşlenmemiş taşlar kendi titreşimleri ile enerji yayarlar. Doğal taşlar enerjilerini kaybetmezler yani bir nevi ölümsüzlerdir. Çok eski zamanlardan günümüze kadar birçok medeniyet taşların enerjilerinin şifa kaynağı olduğuna inanmıştır. Peki bu doğal taşlar nedir? Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?

Hangi taş sizin taşınız ve enerjinizi taşa nasıl yansıtırsınız?

Uzmanlar genellikle kendinize uygun taşı bulduğunuzda hem taşta hem de kişinin kendisinde enerji değişimi olduğunu ve bunu hissedebildiğinizi söylüyorlar. Örneğin taş ısınıyor veya renk değiştiriyor ise ya da kişi baygınlık yaşıyorsa bu enerjisini hissettiğiniz anlamına gelir. Bunlar olmadı ise taşın size manevi olarak neler hissettirdiğine bakmalısınız. En kolay doğal taş belirleme yöntemi ise burcunuzla uyumuna bakmanız olacaktır.

Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?
Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?

Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?

Doğal taşlar sağlığınız, modunuz ve evinizin enerjisi gibi hayatınızın birçok alanında sizleri olumlu anlamda etkiler. Bu nedenle doğal taşları ister aksesuar olarak üstünüzde isterseniz de evinizde dekor olarak kullanabilirsiniz. Popüler doğal taşların anlamları ve özellikleri şu şekilde;

Ametist taşı

Ametist taşı pozitif enerji deposudur. Kuvars taşlar ailesinin bir üyesi olan ametist taşları mor renge sahiptir. Ametist taşının özellikleri saymakla bitmez fakat en önemli özellikleri şunlardır; radyasyondan korur, göz ve kalp sağlına iyi gelir. Taşın özelliğini artırmak için diğer doğal taşlarla enerjisini güçlendirebilirsiniz.

Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?
Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?

Yeşim taşı

Yeşim taşı aksesuarlarda en çok kullanılan taştır. Kristal yapısı sayesinde işlenmesi en kolay taşlardan birisidir. Yeşil renge sahiptir. Eski zamanlarda yeşim taşının, Çin’de evleri yıldırımdan koruduğuna inanıldığından yapım aşamasında evlerin çatısında kullanılmıştır. Yeşim taşının diğer faydaları sırasıyla şu şeklide; sakinleştirip huzur verir, derin düşündürür ve duygularınızı dengeler. Bunların yanı sıra yeşim taşı ile cildinize bakım da yapabilirsiniz.

Akik taşı

Akik taşı tüm burçlara uyum sağlayan bir taştır. Birçok rengi vardır. Dünya üzerinde en çok bulunan doğal taş olan akik taşı bilim insanları tarafından da araştırılmış ve faydaları onaylanmıştır. Akik taşının faydaları şunlardır; cilt hastalıklarına iyi gelir, doğum sancılarını azaltır ve nazara karşı iyi geldiği bilinmektedir.

Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?
Doğal taşların enerjimize katkıları nelerdir?

Dumanlı kuvars taşı

Dumanlı kuvars taşı yeryüzünde çok sık bulunan doğal taşlardan birisidir. Genellikle sivri şekildedir. Rengi daha çok gri ve siyah ağırlıklıdır. Aksesuarlarda çokça kullanılır. Dumanlı kuvars taşının özellikleri şunlardır; kramplara karşı iyi gelir, kemoterapi gören hastalar için önerilir, güven duygusunu destekler.

Eski çağlardan bu yana doğal taşların mucizeleri olduğuna inanan toplumlar vardır. Özellikle Asya bölgesi kültürel olarak enerji ile sağlığa kavuşma inancına sahiptir. Bu nedenle alternatif tıpta doğal taşların yeri oldukça önemlidir. Doğal taşlar son zamanlarda daha fazla popülerlik kazanarak kozmetik ürünlerden ev dekoruna pek çok alanda karşımıza çıkmaktadır.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN