Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun

Kurban Bayramı tatilinin gelmesi ile hemen hemen herkes serin sulara girmek ve gezmek için planlar yapıyor. Tatilin tadını güzel vakit geçirerek çıkartırken cilt sağlığınızı da güneşten korunmanız gerekiyor. Bronzlaşmak için güneşin altında korunmasız bir şekilde vakit geçirmek yerine sağlıklı yöntemlerle gün ışığından yararlanmanız için yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık.

Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun

Güneşlenmek cilt sağlınız adına oldukça önemli. D vitaminini depolamak ve faydalarından doğrudan yararlanabilmeniz için yapılacak en doğal takviye gün ışığından yararlanmak. Güneşten sağlıklı bir şekilde faydalanmak için kullanılan yanlış yöntemler nedeni ile cildinizde geri dönülmesi zor deformasyonlar yaşayabilirsiniz.

Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun

Güneşin altında korunmadan vakit geçirirseniz belirli bir süre sonra cildinizde kızarmalar, sızlamalar ve kabarmaların meydana geldiğini görebilirsiniz. Bu belirtiler cildinizi yaşlandırırken cilt kanserine yakalanma riskinizi arttırıyor. Güneş yanıkları hem cilt sağlığınızı hem de görünüşünüzü olumsuz etkileyebilir. Yanıklarınız nedeni ile cildinizin su toplamasını ve soyulmasını görebilirsiniz. Yaz aylarında sağlıklı bronzlaşmak ve güneş yanıklarından korunmanız için önerilerimiz şöyle:

1. İki Parmak Kuralı

Güneş kremi konusunda gerek sosyal medyada gerekse kozmetik mağazalarında oldukça fazla çeşit görürsünüz. Size en uygun güneş kremini bulmak için dermatoloğunuzla konuşarak seçmenizi öneririz. Günlük yaşantınızda da güneş kremini kullanmanız cilt lekelerinizin, renk eşitsizliklerinizin ve güneş yanıklarınızın oluşmasını engeller. Güneş kremini iki parmak kuralı ile işaret ve orta parmağınıza uzunlamasına iki şerit halinde uygulamanız gerekiyor. Bu miktar ile yüz ve boyun bölgeniz için tam koruma sağlayacaktır.

2. Giysilerinizi Bol ve Pamuklu Kumaşlardan Seçin

Yazın giydikleriniz güneşten korunmak için alabileceğiniz en basit ve öncelikli önlemlerden birisidir. Kıyafetlerinizi bol ve pamuklu kumaşlardan tercih etmeniz terlemenizi azaltırken cildinizin hava almasını sağlar. Bol giysiler kullanmanız vücut sıcaklığınızı dengelemenizde yardımcı olacaktır.

Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun
Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun

3. Soğuk Duş

Soğuk su ile duş almanın sağlık açısından birden çok faydası bulunmakta. Yaz aylarında vücut sıcaklığını dengelemek için soğuk su ile duş alarak hem zinde hissedebilir hem de kan basıncınızı düzenleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli faktör, suyun doğrudan tazyikli şekilde vücudunuza temas etmemesidir.

Tüm bu önlemlere rağmen güneşten yeteri kadar korunamadıysanız veya hassas cildiniz güneşten çabuk etkileniyorsa yanıklarınızın etkilerini kontrol altına almak için yapmanız gerekenler;

Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun
Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun

1. Yanık Bölgelere Soğuk Kompres Uygulayın

Yanık bölgelerde cilt kurur ve ısı seviyesi yükselir. Bu nedenle yanık bölgelerinize pamuklu bir buz torbası veya temiz bir havlu yardımı ile 20 dk tampon hareketler ile uygulayın. Buz kompresi yanık bölgelerinizdeki acılarınızın azalmasını sağlayacaktır.

2. Nemlendirici Takviyesi

Güneşten etkilenen bölgeleriniz, sıvı kaybı nedeni ile sürekli kurur. Kuruyan cildinizden kaynaklı derinizin gerildiğini hissedebilirsiniz. Bu nedenle cildinizin gerginliği azaltmak için nemlendirici sürmeniz etkili bir çözüm olacaktır. Aloe Vera, en doğal ve en yoğun nemlendirici etkisine sahip olan bitkidir. Yanık bölgelerinize doğrudan uygulayabilirsiniz.

Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun
Tatilde Güneş Yanıklarından Korunun

3. Bolca Su İçin

Güneş yanığınız varsa cildinizde büyük oranda su kayıpları yaşanıyor demektir. Bu nedenle bolca su içmeniz cildinizin yenilenmesini ve hasarlı bölgenin onarılmasını hızlandıracaktır.

Tatilde ya da gezide güneşin altında savunmasız kalıp, keyifli vakit geçirmek yerine güneş yanığı izlerinizle uğraşmak güneşe karşı korunmanızı arttırabilirsiniz. Cilt sağlınız için güneşten pozitif şekilde yararlanın.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN