Türkiye'de Kışın Görülmesi Gereken 5 Yer

Büyükşehirlerde kışın kar görmek neredeyse imkânsız hale geldi. Ufacık bir kar yağsa sanki ilk defa görüyormuşçasına penceremizin önüne kurulur olduk. Manzarayı, bir daha göremeyecek olmanın üzüntüsüyle telefonlarımıza kaydetmeye ve sevdiklerimizle paylaşmaya başladık. Hatta kimi zaman kar yağdığının haberini, Instagram hikâyeleri arasında gezerken aldık. Güzel ülkemizin doğal kalmış şehirlerinde yaşayan arkadaşlarımızın sosyal medya üzerinden paylaştığı kar fotoğraflarını görerek mutlu olduk, kendimizi onların yerine koyduk. Hayallere daldık, kocaman bir zamana küçücük kar manzarası sığdırdık.

Ancak bu tüm yaşadıklarınız, kışın tadını doya doya çıkarmayacağınız anlamına gelmiyor. Ailenizle birlikte ufak bir kış seyahatine çıkarak ülkemizin en çok kar yağan şehirlerini ziyaret edebilirsiniz. O şehirlerin neresi olduğunu merak ederseniz sizi yazımızı okumaya davet edelim.

Abant Gölü

Bolu'nun en çok ziyaret edilen bölgesi Abant Gölü'dür kuşkusuz. Her mevsim öyle güzel olur ki adeta bir tablonun içinde geziyormuş gibi hissedersiniz kendinizi. Yazın cıvıldayan kuşlar, sonbaharın kızıllığına bürünen yapraklar sarar etrafınızı. Kışın da ayrı bir güzelliği vardır Abant Gölü'nün. Gökyüzünden yeryüzüne nazlı nazlı dökülen kar taneleri serilir her yere. Yumuşacık bir pamuğun üzerinde yürüyormuşçasına mutlu olursunuz. Birde yanınızda sıcak çikolatanız varsa değmesinler keyfinize.

Kapadokya

Peri bacalarının dört bir yanı sardığı Kapadokya, kışın ziyaret edebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi. Sakin, sessiz ve huzurlu. Gökyüzünü renklendiren balonlarıyla, kendine has havasıyla büyüler ruhunuzu. Peri bacalarının arkasına saklanan güneşin batışını izlerken masal diyarında ufak bir gezintiye çıkmış gibi hissedersiniz. Gitme vaktiniz geldiğinde en yakın zamanda geri dönmek için can atarsınız. İşte böyle bir yerdir Kapadokya. Kışın görülmesi gereken yerler listesine mutlaka eklemelisiniz.

Uludağ

Kış mevsiminin gözdesi, kayağın merkezi Uludağ'ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sabah uyandığınızda mis gibi havayı içinize çekip, o eşsiz manzara karşısında lezzetli bir kahvaltı yapmalısınız. Ardından bütün gün kayağa zaman ayırıp kendinizi eğlendirmelisiniz.

Yedigöller

Abant Gölü'nden sonra bir Bolu efsanesi daha olan Yedigöller ile karşınızdayız. Doğa harikası olan Yedigöller'in de her mevsim kendine has bir güzellikte olduğunu söyleyebiliriz. Yazın rengarenk açan çiçeklerle süslenir burası. Sonbaharda nazlı nazlı dökülen yapraklar karşılar sizi. Kışın ise bembeyaz kar örtüsüyle kaplanır her yer. Bizden söylemesi: Bu kış mutlaka Yedigöller'e uğramalı, evinizin en güzel köşesini süsleyecek bir fotoğraf çekip, o fotoğrafı duvarınıza asmalısınız.

Palandöken

Doğu'nun incisi Erzurum'da kışın en güzel haliyle tanışabilirsiniz. Uludağ'dan sonra kayak ve kış turizmi konusunda ilk akla gelen yerlerden bir tanesidir Palandöken. Kar, süsler tüm toprağı. Karın beyazlığını üzerine giymiş toprak, tüm memnuniyetini sunar size. Dilediğinizce eğlenip, mevsimin keyfini çıkarabilirsiniz bu güzel yerde...

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN