Sokak Hayvanları İçin Bunları Yapabilirsiniz!

Sokak Hayvanları

Sokakta yaşamaya çalışmak sevimli dostlarımız için zor olabiliyor. Patili dostlarımız için günümüzde birçok kampanya yürütülüyor. Bu kampanyalar onların yaşantısına yardımcı olsa da hayatlarını tam anlamıyla kolaylaştırmıyor. Peki sokak hayvanları için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizler için sıraladık...

1- Beslenme ihtiyaçlarını giderebilirsiniz

Sokakta yaşayan sevimli dostlarımızın her mevsim yaşadığı başlıca problemlerden birisi beslenme ile ilgilidir. Bir kap mama, bir kap su kampanyasına çok sayıda insan katıldı. Günümüzde çoğu belediye de bu kampanyaya destek oluyor. Eğer evinizin yakınlarında sokakta yaşayan sevimli dostlarımız varsa mama ihtiyaçlarını üstlenebilir veya belediyenizle iletişime geçebilirsiniz. Bunların yanında çevrenizde evinde kalan ya da bozulan yemekleri sokak hayvanlarına veren bireyleri gördüğünüzde uyararak bu yanlış davranışı düzeltebilirsiniz.

Beslenme ihtiyaçlarını giderebilirsiniz
Yaralı ya da bakıma muhtaç dostlarımıza yeni bir aile bulabilirsiniz

2- Yaralı ya da bakıma muhtaç dostlarımıza yeni bir aile bulabilirsiniz

Sokak patili dostlarımız için pek güvenli bir yer sayılmaz. Sokakta hastalanabilir ya da yaralanabilirler. Bu tarz bir durum başınıza geldiyse en yakın hayvan hastanesine giderek dostumuzu emin ellere bırakabilirsiniz. Gerekli prosedürlere uyarak sevimli dostumuzu sahiplenebilir uygun şartlarınız yoksa belediye barınaklarına bırakıp koruyucu ailesi olabilirsiniz. Yakın çevrenizde güvendiğiniz insanlara sahiplendirerek konforlu bir hayat yaşamasına yardımcı olabilirsiniz.

3- Sivil toplum kuruluşlarına destek olabilirsiniz

Hayvan haklarını savunan derneklere destek olarak daha fazla sokak hayvanına ulaşarak büyük yardımlarda bulunulmasına katkı sağlayabilirsiniz. Hayvan barınaklarının çoğu gönüllülük esasına dayanarak çalışır. Yani yapacağınız yardımlara ihtiyaçları vardır. Bu noktada doğrudan barınak çalışanlarıyla iletişim kuracağınız gibi güvendiğiniz bir kuruma bağış da yapabilirsiniz. Sivil toplum örgütlerine katılarak hayvan haklarıyla ilgili mücadele edilen konularda çalışabilir, sokaktaki dostlarımızın yaşamlarını iyileştirmek için kolektif bir şekilde projeler üretebilirsiniz.

Sivil toplum kuruluşlarına destek olabilirsiniz
Yanında mama bulundurabilirsiniz

4- Yanında mama bulundurabilirsiniz

Sokak hayvanlarını sahiplenmek sadece bulunduğunuz bölgedeki hayvanları sahiplenmek anlamına gelmez. Yanınızda her zaman için biraz mama bulundurursanız gittiğiniz her yerdeki patili dostlarımızın karnını doyurabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda yapılan sosyal sorumluluk projeleri ile şehir merkezinden uzak alanlardaki sokak hayvanlarına yem ve su tedarikinin yapıldığı etkinliklere katılabilirsiniz.

5- Sokakları Patili Dostlarımız için güvenli bir hale getirebilirsiniz

En önemli noktalardan biri de sokakları, hayvanların yaşam şartlarına uygun hale getirmek. Sokaklara, dostlarımızın kışın soğuk havalarda barınabilmeleri için kulübeler yapabilirsiniz. Çok fazla görünür olmayan noktalara yemek ve su bırakmak ise bunun en kolay yolu.
Sokak hayvanları için barınak yapmak adına marketlerden isteyebileceğiniz boş kolilere, artık giymediğiniz kazak ya da tişörtlerin yakasını kesip sarabilir ve böylece kışın hava şartlarından korunabilecekleri minik barınaklar hazırlayabilirsiniz. Plastik leğenler kullanarak birkaç dostumuza kolayca barınak yapabilirsiniz. Kırık cam ya da jilet gibi kesici aletleri çöpe atmamalısınız. Dostlarımızın çöpleri karıştırma durumunu göz önüne alarak havlu kâğıt ya da kullanmadığınız bezlerle sarıp çöpe atmanızı öneririz.

Sokakları Patili Dostlarımız için güvenli bir hale getirebilirsiniz

Dünyada yalnızca bizlerin değil, sorunlarını dile getiremeyen minik dostlarımızın da yaşadığı zorluklar var. Günlük yaşantımızda dikkat edeceğimiz küçük davranışlarda dostlarımızın daha güvenli ve kolay bir şekilde yaşamasına yardımcı olabiliriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN