Aşkı Anlatan En Güzel 5 Roman

Aşkı Anlatan En Güzel 5 Roman

Karmaşık hisleri içinde barındıran aşk, hem Türk hem Dünya edebiyatının usta yazarları tarafından yüzyıllardır ele alınan bir konu. Aşkın tarifini yapmak her ne kadar zor olsa da bu usta kalemler bizlere aşkı en güzel haliyle anlatmayı başarıyor. İşte bu yazımızda da sizler için Aşkı Anlatan En Güzel 5 Roman'ı derledik.

Aşk ve Gurur - Jane Austen

İlk olarak 1813 yılında basılan kitap o zamandan bugüne kadar popülerliğini korumayı başarmış ve tüm zamanların en iyi aşk romanlarından biri olmuştur. Kitap adından da anlaşılacağı üzere gurur ve önyargının aşka yansımasını anlatıyor. Kitabın ana kahramanı olan Elizabeth taşralı bir beyefendinin oldukça gururlu ve kendini iyi yetiştirmiş bir kızıdır. Elizabeth'in kibirli bir soylu olan Darcy ile ilişkisini anlatan kitap okuyucuyu önyargının aşka nasıl engel olabileceğine dair düşünmeye iter. Hiç eskimeyen kadim bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız bu kitap tam size göre.

Aşk ve Gurur - Jane Austen
Senden Önce Ben - Jojo Moyes

Senden Önce Ben - Jojo Moyes

Beyaz perdeye de aktarılmış olan "Senden Önce Ben" modern zamanın en sevilen aşk hikayelerinden bir tanesi. Oldukça sıradan bir hayat süren ve aynı zamanda aşırı detaycı olan ana karakterimiz Lou, geçirdiği bir kaza sonucu hayata dair olan umutlarını yitirmiş Will'in bakıcılığını üstlenir. Birbirinden oldukça farklı karakterlere sahip olan bu ikilinin aşkını anlatan roman imkansız bir aşk masalı arayanların keyifle okuyacağı türden.

Aynı Yıldızın Altında - John Green

John Green'in Türkçeye çevrilen ilk romanı olan Aynı Yıldızın Altında etkileyici hikayesiyle Time dergisi tarafından "2012′nin En İyi Romanı" seçilmiştir. Akciğer kanseri genç bir kız olan Hazel ailesinin baskısıyla gittiği destek grubunda Augustus isimli yakışıklı bir gençle tanışır ve hikayemiz başlar. Dokunaklı öyküsü ve yalın anlatımıyla hem aşkın hem hayatın kıymetini bizlere bir kez daha hatırlatan "Aynı Yıldızın Altında" 2014 yılında beyaz perdeye de uyarlanarak modern zamanların en çok iz bırakan aşk romanlarından biri olmayı başarmıştır.

Aynı Yıldızın Altında - John Green
Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk tarafından 2008 yılında yayımlanmış Masumiyet Müzesi aşk teması etrafında şekillenmiş harikulade bir roman. 1975-2008 yılları arasını kapsayan hikaye sadece aşkı değil bu dönemin kültürel ve siyası dokusunu da bizlere çok iyi yansıtıyor. İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak akrabası Füsun'un arasında geçen bu aşk hikayesini kahramanlarımızın zenginliği, olayların hızlı gelişimi ve mizahı yönünün de etkisiyle bir solukta okuyabilirsiniz.

Anna Karenina - Lev Tolstoy

Rus edebiyatının unutulmaz eserlerinden biri olan Anna Karenina çoğu otorite tarafından tarihin en iyi aşk romanı olarak görülmektedir. 19. Yüzyıl Rus aristokrasisi içerisinde geçen yasak bir aşkı anlatan roman Tolstoy'un zirve yapıtlarından birisidir. Derinlemesine karakterler içeren karmaşık bir hikaye ağı içerisinde kaybolmak istiyorsanız Anna Karenina'yı bir an önce okumanızı tavsiye ederiz.

Unutulmaz aşk hikayelerine tanıklık edebileceğiniz 5 romanı sizler için derledik. Keyifli okumalar dileğiyle...

Anna Karenina - Lev Tolstoy

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN