Kış Çayı Tarifleri

Sabahları camı açınca irkilip kendimize geldiğimiz o tatlı soğuk, kaloriferin yanına kıvrılıp okuduğumuz sıcacık romanlar, battaniye ve film ikilisinin eksik olmadığı günler… Herkeste farklı hisler uyandıran kış mevsiminin bizler için ne kadar çok anlamı var değil mi? Yediğimiz yemekler, içtiğimiz çaylar bile değişiyor. Kendine has soğuğu her birimizi farklı şekilde ısıtıyor.

Kış demişken elbette en büyük isteğimiz, bu dönemde bağışıklık sistemlerimizi güçlü tutup hastalıklara karşı korunmak. Bu nedenle, yediklerimize ve içtiklerimize de her zamankinden daha çok dikkat ediyoruz. Bizler de sizin için, bu güzel kış günlerinde hem içinizi ısıtacak hem de bedeninize bol bol direnç katacak kış çayı tariflerini derledik.

Kış Çayı Tarifleri
Hem Fayda Hem Lezzet Bir Arada: Portakallı Zencefil Çayı - Kış Çayı Tarifleri

Hem Fayda Hem Lezzet Bir Arada: Portakallı Zencefil Çayı

Kış aylarını görür gibi olduğumuz an zencefil marketlerden mutfak raflarına doğru bir yolculuğa başlar. Faydaları da say say bitmez; bağışıklığı güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır, kalp sağlığını bile korur. Kış bahçelerinin güneşi portakalla da birleştiğinde de içinizi ısıtacak, lezzetli ve faydalı bir çay halini alır.

• Kök zencefili isteğinize göre rendeleyip ya da halka şeklinde doğrayarak kaynayan bir suyun içine atın.
• Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.
• Damak tadınıza göre istediğiniz adette suyunu sıktığınız portakalları da ilave edin.
• Dilerseniz lezzeti artırmak için kış çayınıza bal da ilave edebilirsiniz.

Adı Geçince Bile Lezzetini Hissettiğimiz: Elma Çayı

Havaların soğumasını sadece bu meyve için isteyenleriniz var, biliyoruz. Haksız da sayılmazlar çünkü elma hem lezzeti hem de yararlarıyla kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden. Bu kadar faydalı bir meyveden çay yaparsak ne olur? Hem sıcacık bir lezzet verir hem de sizleri hastalıklardan korur.

• Kabukları ile birlikte dilimlediğiniz elmaları kaynayan suya ilave edin.
• Karanfil, karabiber, tarçın ve damak tadınıza göre, yakışacağını düşündüğünüz baharatları bir beze sararak suyun içine atın.
• Tüm malzemeler kaynadıktan sonra servis için ocaktan alın.
• İsterseniz biraz ılındıktan sonra içine bal da ilave edebilirsiniz.

Adı Geçince Bile Lezzetini Hissettiğimiz: Elma Çayı - Kış Çayı Tarifleri
Vitaminseverlere Bire Bir: Enerji Çayı - Kış Çayı Tarifleri

Vitaminseverlere Bire Bir: Enerji Çayı

Kış deyince akla gelen birçok meyve var. Portakal, elma, mandalina ve greyfurt... Hepsi ayrı ayrı birer vitamin deposu. Bir araya geldiklerinde ise lezzetli mi lezzetli bir kış çayı…

• Portakal, elma, mandalina ve greyfurtu kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayın. • Meyvelerle birlikte bir tencereye su, karanfil, çubuk tarçın, zencefil ve zerdeçal ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.
• Kaynadıktan sonra altını kapatıp servisten önce 5 dakika dinlendirin.

Hem lezzet hem sağlık arayanlar için farklı farklı kış çaylarından alternatifler derledik. Sizler de kendi zevkinize göre malzemeler belirleyip çaylarınızın lezzetine lezzet katabilirsiniz. Huzurlu ve sağlıklı bir kış dileğiyle…

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN