Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri

Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri

Saçlarımız fenotipimizi yansıtır, görünüşümüzde büyük bir önem taşır ve her hali ile bizleri farklı bir tarza dönüştürebilecek kapasitededir. Kadın erkek fark etmeksizin saç bakımı büyük bir yer taşır hayatımızda. Bazen yaptığınız makyajla ya da kombinle kendinizi gösterirken bazen ise bunu sadece saçınızla yaparsınız. Uzunluğu, rengi ve hacmi ile saçlar bir insanda dikkat çeken ilk unsurlardan biridir diyebiliriz. Elbette farklı modeller ve renklerle kendi tarzınızı istediğiniz gibi yansıtabilirsiniz ancak saçınızın sizinle bir bütünlük yakalaması için dikkat edebileceğiniz ufak detaylar da mevcut.
Gelin birlikte yüz şeklinize göre size uygun saç modellerinin neler olduğuna bir göz atalım.

Oval Yüz Şekli

Oval yüz şekline sahipseniz, hemen hemen her model size yakışacağı için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Yine zor bir model olan bob kesimleri de deneyebilirsiniz. Özellikle kat kat kesimle birlikte saçlarınız daha da hacimli bir görünüm kazanacaktır. Ayrıca omuz hizasında saç modellerini de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri
Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri

Yuvarlak Yüz Şekli

Yuvarlak yüz şekline sahipseniz yüzünüzü daha ince ve daha uzun gösteren modellere yönelmeniz gerekecektir. Bunun için hareketli kesimler harika olacaktır. Hareket kazanan dalgalı saçlarınıza omuz hizasında saç modeli de ayrıca yakışacaktır.

Kare Yüz Şekli

Kare yüz şekli ile yüz hatlarınız çekiciliğini her zaman yansıtacaktır. Bu keskin yüz hatlarınızı uzun ve perçemli modellerle de destekleyebilir ve göz alıcı bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Daha yumuşak ve yuvarlak bir görünüm elde etmek isterseniz de yuvarlak yüz şekli için bahsettiğimiz kat ve küt modellere de yönelebilirsiniz.

Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri
Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri

Üçgen Yüz Şekli

Üçgen yüz şeklinde genellikle geniş alın ön plana çıktığı için kullanacağınız saç modeli yüzünüzü daha yuvarlak, saçlarınızı da daha dolgun göstermelidir. Kat kat kesimle saçınızı hacme kavuşturabilirsiniz. Ayrıca geniş alına sahip yüz hatlarında, saçlar açık bırakıldığında yüz daha geri planda kalabilir ve saçlarınız yüzünüzü kapatacak hale gelebilir. Bunun için sıkı at kuyruğu tercih ederek yüzünüzü ortaya çıkarabilirsiniz.

Kalp Yüz Şekli

Her yüze yakışmayan kahkülleri, eğer kalp yüz şekline sahipseniz rahatlıkla kullanabilirsiniz. Uzun kahküller ve katlı modeller bu yüz şeklinde tam size göre! Kalp yüz şekli çok fazla marjinal ve riskli modellere imkan vermiyor olsa da, klasik uzun saç modellerine ufak hareketler kazandırarak size yakışan saçı ortaya çıkarabilirsiniz.

Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri
Yüz Şekillerine Göre Saç Kesimleri

Elmas Yüz Şekli

Köşeli hatlara sahip olan bu yüz şeklinde rahat kullanabileceğiniz modellere yönelmelisiniz. Elmas yüz tipine en çok düz bob kesimler yakışıyor. Kulak hizanızın altında kesilen bob tarzı saçlarınız ile çok daha havalı bir görünüme kavuşacaksınız. Aynı zamanda keskin görünen yüz hatlarınız biraz daha yumuşayacaktır!

Yüz şeklinizi belirleyerek size uygun saç modellerini tespit edebilir, dikkat çeken ve tüm tarzınızı etkileyen saçlarınıza yeni dokunuşlar yapabilirsiniz. Model ve renk ne olursa olsun saçlarınıza iyi bakmayı da ihmal etmeyin :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN