Yüz Şekillerine Göre Gözlük Modelleri

Yüz Şekillerine Göre Gözlük Modelleri

Doğru gözlük seçimi her zaman kolay olmayabiliyor. Çok beğendiğiniz modelleri denediğinizde sizde o kadar güzel durmuyorsa bunun sebebi seçtiğiniz gözlüğün yüz şeklinize uymaması olabilir. Eğer sizde yüz şeklinize uyan gözlük modellerini bilmiyorsanız, bu yazımızdaki tavsiyeler size yardımcı olacaktır. Gözlük seçimine başlamadan önce ilk etapta yüz şeklinizin ne olduğunu tespit etmeniz gerekir.
Yüz şeklinize uygun doğru gözlük seçimi ile daha havalı ve size daha yakışır bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yuvarlak Yüz

Yuvarlak yüz, alından çeneye kadar aynı genişlikte ve kıvrımlara sahip bir yüz şeklidir. Yanaklar genellikle dolgundur bu nedenle diğer yüz şekillerine göre daha belirgindir. Yuvarlak yüz şekline sahipseniz seçtiğiniz gözlüğün çerçevelerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kıvrımlı bir yüz şekli olduğundan daha net hatlara sahip bir gözlük stili denenmelidir. Bu yüz şekli için kedi gözü kıvrık çerçeve, dikdörtgen ve köşeli çerçeveler ideal olacaktır.

Yüz Şekillerine Göre Gözlük Modelleri
Yüz Şekillerine Göre Gözlük Modelleri

Kare Dikdörtgen Yüz

Kare yüz şekline sahipseniz gözlük seçimi konusunda çok şanslısınız çünkü kare ve dikdörtgen yüz hatlarına pek çok tarzdaki gözlük yakışmaktadır. Yine de yüz hatlarınızla daha uyumlu olması için yuvarlak çerçeveli gözlükleri tercih edebilirsiniz. Bu şekilde yüzünüzün şekli yumuşayarak daha keskinlik yerine daha zarif bir tarza sahip olabilirsiniz.

 

Kalp Yüz

Kalp yüz şekli de kare yüz hatları gibi pek çok modeli taşıyabilecek bir yüz şeklidir. Çıkık elmacık kemikleri, dar çene ve geniş bir alına sahipseniz çerçevesi kanatlı veya yuvarlak tabanlı gözlükler tercih edebilirsiniz.

Yüz Şekillerine Göre Gözlük Modelleri
Yüz Şekillerine Göre Gözlük Modelleri

Oval Yüz

Oval yüz alına doğru dar ve yüksek, geniş elmacık kemiklerine sahip bir yüz şeklidir. Bu uzun ve yuvarlak yüz şekli büyük, geniş gözlük modelleriyle harika bir görüntü oluşturabilir. Bu gözlük modellerinde cesur ve belirgin renkler kullanmaktan kaçınmayın. Büyük gözlüklerin yanı sıra kedi gözü çerçeveli modelleri de kullanabilirsiniz.


Artık yüz şeklinize göre uygun gözlük stillerini biliyorsunuz. Tarzınızı yansıtan modelleri tercih ederken yüz şeklinizi de göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN