Cilt Tonunuza Göre Renk Seçimi

Cilt Tonunuza Göre Renk Seçimi

Renkler tüm o çeşitliliği ve canlılığı ile göz zevkimize hitap eden, bazı hisleri uyandıran güzelliklerden sadece bir tanesi. Hayatımızın bir parçası olan ve gündelik yaşantımızın her alanında var olan, seçimlerimizi etkileyen, zevklerimizi gösteren tüm renkler her ne kadar sizin beğenilerinize göre bir araya gelse de; daha canlı ve doğru bir görüntü için renkleri de size uygun olacak şekilde bir araya getirmelisiniz. Bu şekilde daha canlı bir bütünlük sağlamış olacaksınız. Bu yazımızda, cilt tonunuza göre doğru renk seçiminin ayrıntılarını sizin için derledik.

Cilt Tonunuzu Belirleyin

Doğru seçimler için öncelikle cilt tonunuzu belirlemeniz gerekmektedir. Bu test için genellikle beyaz bir kağıt kullanılır. Kağıdı yüzünüze doğru tuttuğunuzda oluşan görüntü sarı veya yeşilimsi gibi duruyorsa muhtemelen sıcak alt tonlu bir cilde sahipsinizdir. Daha pembe veya mavi tonlarında gözüküyor ise soğuk alt tonlu bir cildiniz var demektir. Nötr bir cilt tonunda ise gri görünümünün baskın olduğunu söyleyebiliriz.
Başka bir yöntem olarak ise avucunuza ve bileğinize bakarak da belirleyebilirsiniz. Damarlarınız mavi ya da mor gibiyse soğuk, yeşil gibi görünüyorsa sıcak alt tonlusunuz demektir.

Cilt Tonunuza Göre Renk Seçimi
Cilt Tonunuza Göre Renk Seçimi

Sıcak Cilt Tonları İçin Uygun Renkler Nelerdir?

Artık cildinizin hangi tonda olduğunu biliyorsunuz, sırada buna uygun renk kullanımını belirlemek var! Sıcak cilt tonları için doğanın zengin renklerini ilham alabilirsiniz. Kırmızı, sarı, turuncu, kehribar ve altın tonları sizi çok daha canlı gösterecektir. Bu nedenle mavi gibi soğuk tonlardan mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Daha nötr bir görüntü için kahverengi veya krema tonlarını da tercih edebilirsiniz.

Soğuk Cilt Tonları İçin Uygun Renkler

Sizin renkleriniz kışın serinleten soğuğunda ve derin okyanuslarda gizli diyebiliriz. Soğuk pembe tonları, buz mavisi, mor ve zümrüt tonları soğuk cildinizle birlikte sizinle bütünleşecektir. Daha sıcak bir görüntü elde etmek için sıcak pembelere ve kırmızılara da ayrıca başvurabilirsiniz. Yine nötr bir görüntü için parlak beyazlar ve lacivert gibi koyu tonlar da soğuk cilt tonunuza yakışacaktır.

Cilt Tonunuza Göre Renk Seçimi
Cilt Tonunuza Göre Renk Seçimi

Nötr Cilt Tonları İçin Uygun Renkler!

Nötr cilt tonlarında parlak bir görünüm yerine yumuşak ve mat bir görüntü daha hoş olacaktır. Toz pembe gibi lagün mavisi ya da yeşil renklerini de tercin edebilirsiniz. Nötr görüntü kahve tonlarıyla, kirli beyazlar ve siyahlarla daha da tamamlanacaktır. Aşırı parlak renklerden kaçınmanız nötr cildiniz için çok daha iyi olacaktır.

İşte Her Cilt Tonuna Giden Renkler

Soğuk ve sıcak olmak üzere çeşitli renkleri, farklı cilt tonlarına göre sıraladık! Ancak her cilt tonuyla muhteşem uyum yakalayacak renkler de mevcut elbet. Ayrıca bu renkler sıcak ve soğuk arasında da bir denge sağlayarak hoş bir görüntü meydana çıkarıyor. Örneğin kar beyazı her cilt tonuna yakışan bir renktir. Açık pudra rengi de sıcak-soğuk demeden her tonda göze çarpan bir renktir.

Cilt Tonunuza Göre Renk Seçimi

Her ne kadar bu tavsiyelere uyarak daha hoş ve doğru bir görüntü elde etseniz de siz hangi rengi severseniz sevin onu kullanmayı tercih edebilirsiniz. İnsan kendine neyi yakıştırırsa onunla daha mutludur, sizin seçimleriniz de hep mutluluk olsun :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN