Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları

Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları

Sıcak yaz günleri, Kurban Bayramı derken yılın bütün yorgunluğunu ve stresini üstünüzden atacağınız tatil günleri geldi çattı. Deniz, kum ve güneş; tüm sıcaklığı ve albenisiyle adeta yanına çağırıyor. Tüm bu tatil heyecanının olmazsa olmazlarından biri de valiz hazırlama süreci. İyi hazırlanmış pratik bir valiz, tüm tatilinizin kurtarıcısı olacaktır. Bu yazımızda sizlere, tatil valizi hazırlamanın püf noktalarını anlatacağız!

1) Seyahat Sürenizi Belirleyin

Valizinizi hazırlamadan önce ne kadar süre tatil yapacağınızı net bir şekilde belirlemelisiniz. Seyahat süreniz boyunca yanınıza alacağınız kıyafet ve eşyaların önemi bu noktada ortaya çıkıyor. Uzun süreli bir tatil için daha çok giysi ve ayakkabıya ihtiyacınız olacaktır. Daha kısa süreli bir tatil içinse, seyahat boy şampuan ve bakım ürünlerini kullanmanız yeterli olabilir. Bu gibi ince ayrıntılara dikkat ederek, daha pratik ve hafif bir yükle yola koyulabilirsiniz.

Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları
Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları

2) İhtiyaç Listesi Yapabilirsiniz

Valiz hazırlama işini son dakikaya bırakmamak ve unutkanlığın önüne geçmek adına bir ihtiyaç listesi hazırlayabilirsiniz. Hemen hemen hepimiz, valiz hazırlarken her şeyi yanımıza almak istiyor ve genellikle birçoğunu kullanmadan geri getiriyoruz. Yanınıza almanız gereken en önemli eşyalarınızı listeleyerek nelerin gerekli veya nelerin gereksiz olacağına kolaylıkla karar verebilirsiniz. Kişisel bakım ürünlerinizi mutlaka yanınıza almanız gerekir, ayrıca kalacağınız her gün için 2 ayrı kıyafet kombini yaparak işinizi garantiye alabilirsiniz.

3) Küçük Bölmeli Valizler Tercih Edin

Hem yaz hem de kış seyahatlerinizde; çanta, ayakkabı ve kişisel bakım ürünlerinizin yanı sıra kırılacak eşyalarınızı da, kıyafetlerinizden ayrı muhafaza etmeniz gerekecektir. Küçük gözlü valizler sayesinde daha çok eşyanızı yanınıza alabilir ve daha pratik bir valiz hazırlayabilirsiniz. Valizin içinde bulunan ufak saklama alanlarına takı, çorap veya iç çamaşırlarınızı koyarak da düzenli bir valiz elde etmiş olursunuz.

Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları
Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları

4) Kıyafetlerinizi Rulo Şeklinde Yerleştirin

Genellikle çoğumuz, kıyafetlerimizi katlayıp üst üste yerleştirerek valize koyuyoruz. Bu nedenle kıyafetler valiz içinde formunu kaybederek buruşuk bir hal alıyor. Eğer bir otele gidiyorsanız, ütü bulmanız her zaman kolay olmayacak ve bu sebeple kıyafetlerinizi valizin içinde kırışmadan saklamanız gerekecektir. Giysilerinizi rulo şeklinde katlayarak valize düzgün ve rahat bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Bu sayede hem kıyafetleriniz kırışmayacak hem de daha fazla alan yaratmış olacaksınız.

5) Vakum Torbası Kullanın

Bilindiği üzere vakumlama tekniği ile yiyeceklerin hava ile teması engellenerek bozulmaları önleniyor. Bu vakumlama tekniği aynı zamanda kıyafetlerin saklanması için de kullanılıyor.

Battaniye, yorgan veya kaban gibi kalın dokulu giysi veya eşyaların dolaplarda düzenlenmesimi sağlayan vakum torbaları ile valizinizde de düzenli bir görünüm elde edebilir ve daha fazla yer açabilirsiniz. Eğer tatiliniz uzun süreliyse ve yanınıza kalın eşyalar almanız gerekiyorsa, bu vakumlu torbalar sayesinde valizinize eşyalarınızı kolaylıkla yerleştirebilirsiniz.

Tatil Valizi Hazırlamanın Püf Noktaları

Keyfine doyamayacağınız tatil deneyimi için, düzenli bir valiz de çok önemli! Valiz hazırlamanın inceliklerine dikkat ederek, daha pratik ve konforlu bir yolculuğun keyfini sürebilirsiniz. İyi tatiller dileriz :)

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN