Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri

Varlığımızı hissettikleri andan itibaren bizleri korumak için emek veren annelerimizin günü...

Üzerimizdeki emeklerini yılın sadece bir gününde kutlamamız yeterli olmaz. “Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?" ya da "Bu yıl anneler gününde ne hediye alacağım?" gibi sorularınızın cevaplarını sizler için derledik.

Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri

Anneler Günü kavramı, yakın çağımızda ABD'de yaşayan Anna Jarvis'in; kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü ile başlamıştır. Anna Jarvis, asıl mesleği öğretmenlik olan, 1864 doğumlu ABD’li sıradan bir vatandaştır. Bayan Jarvis, annesinin cenazesinden iki sene sonra mayısın ikinci pazarında yani annesinin ölüm yıldönümünde arkadaşlarını evine çağırmıştır. Bu davette arkadaşlarına, bugünün Anneler Günü olarak ülke çapında kutlanması fikrini öne sürmüş ve Anneler Günü ritüeli ilk olarak bu şekilde ortaya çıkmıştır.

Bu özel ve maneviyatı yüksek günde annenize ne alacağınızı bilemiyorsanız, sizler için önerilerimizi listeledik…

1- Retrospektif Sergi

Yaşınız kaç olursa olsun anneniz için minik bir çocuk olduğunuz gerçeğini değiştiremezsiniz fakat tüm hayatınız boyunca ölümsüzleştirmek istediğiniz anlarınızın fotoğrafları ile annenize özel, geçmişe yolculuk etmenizi sağlayacak duygusal bir sergi hazırlayabilirsiniz. Geçmişte bulunan tatlı, komik anılarınızı yâd ederek eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri
Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri

2- El Emeği Göz Nuru Hediyelikler

Bir hediyenin maddi yönüne kıyasla manevi yönünün fazla olması, hediye verilen kişi için oldukça değerlidir. Karşınızdaki kişiye verdiğiniz değeri göstermenin en güzel yönlerinden birisi o kişi için emek vermektir. Üstelik bu kişi anneniz ise paha biçilemez bir mutluluk olduğuna eminiz. Eğer elinizden geliyorsa anneniz için bir resim yapabilirsiniz. Son dönemlerde oldukça popülerleşen takı tasarımı ile annenize eşi benzeri olmayan güzelliklerde takılar da tasarlayabilirsiniz. Yetenekleriniz doğrultusunda annenize bir şiir yazabilir ya da sevdiği bir şarkıyı seslendirebilirsiniz.

3- Lezzetli Sürprizler

Sizlere bugüne kadar en lezzetli yemekleri yapan anneniz ile yerleri değiştirip annenize en sevdiği yemeği yapabilirsiniz. "Yemek bana fazla gelir" derseniz de, birbirinden lezzetli ve estetik görünümlü tatlılar yapabilirsiniz. En basit olacak şekilde annenizin baş harfi ile kurabiyeler yapabilirsiniz.

Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri
Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri

4- Sizi İzleyen Anneleri Gururlandırın

Eğer anneniz Anneler Günü’nde yanınızda değilse bu, onları anamayacağınız anlamına gelmez. Sizleri yetiştiren, sizler için emek veren annenizin yanınızda olmaması sizinle gurur duyamayacağı anlamına gelmez. Anneniz adına yardım kuruluşlarına bağış yapabilir ya da annenizin en sevdiği etkinlikleri yaparak annenizi gururlandırabilirsiniz.

5- Eğlence Dolu Şehir Turu

Yaşadığınız şehirde yer alan; gezilmeye ve görülmeye değer yerlerin bir planını yaparak anne & çocuk günü geçirebilir. Gittiğiniz bölgelerde bulunan lezzetli ve meşhur yemekleri de tadabilirsiniz. Anneniz ile beraber vakit geçirmeniz hem sizi hem de annenizi fazlası ile mutlu edecektir.

Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri
Anneler Günü'nün Tarihçesi ve Hediye Önerileri

Anneniz yanınızda olsa da olmasa da; sizlere emek veren, sizleri korumak isteyen ve sizleri koşulsuz seven koruyucu meleklerinizdir. Bu özel günde siz de annenizi küçük jestler ile dünyanın en mutlu annesi yapabilirsiniz. Yanınızda olan, yanınızda olamayan, kendini anne hisseden tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN