Sezonun Makyaj Trendleri

Bu sezon hangi makyajlar trend? Nasıl yapılır? Merak ediyorsanız en ilgi çekici ve iddialı makyaj trendlerini sizinle paylaşıyoruz. Yılın bitmesine sayılı günler kala hem bu sezonun hem de gelecek sezonun makyaj trendleri belli oldu. Gözlerde iddialı ve dumanlı eyeliner, daha parlak ve doğal görünen bir ten makyajı gibi. Eminim bu trendleri gördüğünüzde hemen denemek isteyeceksiniz.

Sezonun Makyaj Trendleri

Hafif, Aydınlık ve Işıltılı Ten Makyajı

Bu sezonun makyaj trendlerindeki en büyük değişimlerinden biri ten makyajı diyebiliriz. Önceki sezonların trendlerine şöyle bir göz attığımızda kapatıcılığı yüksek ve mat fondötenler çok popülerdi. Fakat onun aksine bu sene, hafif ve doğal ten makyajları çok daha popüler. Önceki porselen görünüm ciltte ciddi bir ağırlık yaratıyordu. Ancak bu sezonda ciltteki kusurları gizlemek yerine gereken yerlere ufak tefek dokunuşlarla orta kapatıcılık sağlayan fondötenler cildiniz için yeterli olacaktır.

Renkli Göz Makyajları

Yoğun göz makyajları ve takma kirpikler bu sezonda neredeyse kullanılmıyor. Sezonun öne çıkan makyaj trendlerinde hem doğal hem de iddialı göz makyajlarını bir arada görüyoruz. İddialı ve renkli göz makyajları ten makyajının daha doğal görünmesini sağlıyor. Bu yüzden canlı ve pastel tonlardaki far paletlerini tercih edebilir, göz makyajlarını bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Fakat tamamlamak için hala bir eyeliner’a ihtiyacınız var. Sezonun kuşkusuz en popüler makyaj trendlerinden bir diğeri ise gözlerimizi daha çekik gösteren dumanlı eyeliner görünümü. İhtiyacınız olan bir tek kesik uçlu far fırçası ve kahverengi far edinmek. İkisini kullandığınızda gözleriniz daha çekik görünecek.

Sezonun Makyaj Trendleri
Sezonun Makyaj Trendleri

Upuzun Kirpikler

Takma kirpiklerin bu sezonda çok tercih edilmediğini belirtmiştik. Fakat takma kirpik gibi görünen uzun ve hacimli kirpikler bu sezon çok popüler. Bunun için gerekli olan sadece bir maskara. Maskarayı, kirpikleri yukarıya doğru tarayarak uygularsanız o görünümü elde etmek hiç de zor değil.

Allıklar ve Aydınlatıcılar

Geçmiş sezonlarda karşımıza çıkan en popüler trendlerden bir diğeri, yoğun allık, bronzer ve kontür uygulamaları. Bu sezonda ise allığı elmacık kemiklerinden şakaklara yani yukarıya doğru uyguluyoruz. Unutmayın bu sezonda yüzü yukarıya doğru kaldırmak makyajınızda en önemli adım. Doğal tonlu bronzer ve allıkla kontürünüzü yapabilir, daha trend bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Aydınlatıcılar, önceden birçok bölgeye uygulanıyordu. Elmacık kemiği, burun çizgisi ve kaş altları gibi. Ancak bu sezonda likit aydınlatıcılar daha fazla tercih ediliyor ve fondöten ile karıştırılarak uygulanıyor. Sadece elmacık kemikleri üzerine değil, yanak ve şakaklarınıza doğal bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Sezonun Makyaj Trendleri
Sezonun Makyaj Trendleri

Dudaklar

Sezonda, parlak ve dolgun etki veren lip glosslar trendin vazgeçilmezi konumunda. Önceden daha mat geçişli dudaklar artık daha parlak. Bu sezonda nude ve pembe tonlardaki lip glossları tercih edebilirsiniz.

Bu makyaj trendleri bu sezonda ve önümüzdeki sezonda çok popüler olacağa benziyor. Siz de makyajlarınızda yoğun ve mat görünüşlerden ziyade, ışıltılı ve doğal makyaj ürünlerini deneyebilir, daha trend bir görünüm elde edebilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN