Cildinizi Yaza Hazırlayacak 5 Altın Öneri

Cildiniz mevsim değişimlerinde farklı reaksiyonlar gösterebilir. Özellikle soğuk havalardan sıcak günlere geçişlerde cildinizi doğanın değişimine hazırlamanız onu besleyecek ve güzelleştirecektir.

Kuru ve soğuk havalar cildinizin tahriş olmasını kolaylaştırır. Bu havalarda cildiniz yoğun bir şekilde nem kaybeder ve cilt çatlakları görülebilir. Cildinizi yeniden canlandırmak için cilt tipinize uygun ürünlerden yararlanabileceğiniz gibi, gündelik alışkanlıklarınızı değiştirerek, sağlıklı ürünler tüketerek cildinize pozitif etki yapabilirsiniz.

Siyah Noktalara Elveda

Cildinizde biriken kir ve ölü derilerin kalıntısı olan siyah noktalardan kurtulmak imkânsız değil. Doğru cilt bakımı ile siyah noktalarınızı azaltabilir ve zamanla onlardan kurtulabilirsiniz. Doğru bakım yapmamak ve düzenli olarak peeling uygulamamak siyah noktalara davetiye çıkarabilir. Bu yüzden yeni bir mevsime yenilenen cildinizle girmek için cilt bakımı yaptırarak siyah noktalara veda edebilirsiniz.

Siyah Noktalara Elveda - Cildinizi Yaza Hazırlayacak 5 Altın Öneri
Cildinizi Koruyun - Cildinizi Yaza Hazırlayacak 5 Altın Öneri

Cildinizi Koruyun

Her mevsimin kendine özgü güzellikleri ve tehlikeli yanları vardır. Bahar ve yaz mevsiminde cildiniz güneşle yeniden tanışır. Bu tanışma kulağa hoş gelse de cildinize etki eden bazı olumsuz yönleri de olabilir. Bu mevsimlerde cildiniz güneşin zararlı ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalır. Bu durum cildinizde leke oluşumuna zemin hazırladığı gibi foto yaşlanmayı da hızlandırır. Güneşle yoğun temas içinde olduğunuz günlerde kesinlikle güneş kremi kullanmalı ve onun zararlı ışınlarından olabildiğince korunmalısınız. Kullandığınız güneş kremlerini cildinizin yapısına göre seçtiğiniz takdirde faydasını görebilirsiniz.

Su Hayat Katar

Cildinizin susuz kalması demek onun kuruması demektir. Su, doğa ve canlılar için ne anlama geliyorsa, cildiniz için de aynı anlama gelmektedir. Su cildinize yaşam verir ve canlı bir görünüm katar. Bu yüzden günde en az 8 bardak su içmeniz, günlük su tüketiminiz hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir. Ayrıca düzenli uyku ve sağlıklı beslenmenin de sağlıklı bir cilde sahip olmanın anahtarlarından olduğunu unutmayın.

Su Hayat Katar - Cildinizi Yaza Hazırlayacak 5 Altın Öneri
Turuncu Meyvelerin Gücü - Cildinizi Yaza Hazırlayacak 5 Altın Öneri

Temizlenmek için Peeling

Cildinizin canlılığını sürekli kılmak ve mevsimin geçişlerinden minimum oranda etkilenmek istiyorsanız kesinlikle düzenli olarak peeling uygulamalısınız. Haftada bir-iki kez uygulayacağınız; cilt tipinize uygun bir peeling, cildinizi kirlerden arındırdığı gibi onu ölü derilerden de arındırır.

Beslenmek Cildinizin de Hakkı

Cildinizdeki renk ve ton farklılıklarının sebebi yeterince iyi beslenmemesinin işaretidir. Özellikle su kaybetmek cildinizde leke oluşumuna sebep olur. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürmeyi alışkanlık haline getirmeniz sizi bu problemlerden uzak tutacaktır.

Beslenmek Cildinizin de Hakkı - Cildinizi Yaza Hazırlayacak 5 Altın Öneri

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN