Şekersiz Tatlı Tarifleri

Sağlıklı ve leziz bir tatlıya ne dersiniz? Tatlılar bazılarımız için vazgeçilmez olsa da son yıllarda hızla gelişen yemek sektörüyle beraber içlerinde birçok katkı maddesi kullanılmaya başlandı. Durum böyle olunca insanlar daha sağlıklı bir yaşama adım atmak istediler ve günümüzde bu büyük bir trend halini aldı. Hem lezzetle hem de sağlıkla yiyebileceğiniz, içinde rafine şeker ve katkı maddeleri bulunmayan tatlı tariflerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Şekersiz Tatlı Tarifleri
Sağlıklı ve Mutluluk Veren Bir Kek - Şekersiz Tatlı Tarifleri

Sağlıklı ve Mutluluk Veren Bir Kek

Malzemeler: 10 kuru incir, 10 kuru kayısı, 1,5 su bardağı badem, 1 su bardağı fındık içi, 2 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı kakao

Yapımı oldukça basit olan bu kek için öncelikle sap kısmını kopardığınız kuru incirleri ve kuru kayısıları ılık suda bir süre bekletin. Bademi ve fındığı karıştırıcıdan geçirerek toz haline getirin. Ardından yumurta, süt ve rendelenmiş limon kabuğunu beraber çırpın. Sonrasında sudan çıkardığınız kayısı ve incirleri küçük küpler halinde doğrayın, diğer malzemelerle birlikte bu karışımınıza ekleyin. Güzelce karıştırdığınız kek malzemelerini muffin kalıplarına dökerek 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Tadına doyulmaz kekinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

Nefis Bir Yulaf Kurabiyesi

Malzemeler: 1 muz, 2 su bardağı yulaf ezmesi, 1 çay kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı bitter damla çikolata

Muzu çatalla ezin ve malzemeleri muzun üzerine dökerek bir karışım oluşturun. Bu karışımdan kaşık kullanarak koparttığınız parçaları, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirerek sağlıklı ve nefis kurabiyelerin tadını çıkarabilirsiniz.

Nefis Bir Yulaf Kurabiyesi - Şekersiz Tatlı Tarifleri
Sufleye Fıstık Ezmesi Dokunuşu - Şekersiz Tatlı Tarifleri

Sufleye Fıstık Ezmesi Dokunuşu

Malzemeler: 2 yumurta beyazı, 4 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi, 2 yemek kaşığı bal

Sarısını başka bir kaba ayırdığınız yumurtaların beyazını köpürene dek bir kapta çırpın. Ayrı bir kâsede karıştırdığınız fıstık ezmesi ve balın üstüne köpürmüş yumurta beyazlarını yavaşça ekleyip karıştırın. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta karışımın sönmemesidir. Sufle kabını bir miktar tereyağıyla kapladıktan sonra isteğe göre hafifçe kakao tozu serpebilirsiniz. Ardından hazırladığınız karışımı kaplara dökerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Siz de bu leziz mi leziz tarifleri uygulayarak keyifle ve sağlıkla tatlı yemenin güzelliğine varabilirsiniz. Sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN