Evinizi Sonbahara Hazırlamak İçin 4 İpucu

Evinizi Sonbahara Hazırlamak İçin 4 İpucu

Sonbahar yaklaşıyor! Eğer siz de mevsimlere göre evinizin dekorasyonunu küçük dokunuşlarla yenileyenlerdenseniz, hazırlıklarla başlamak için şimdi tam zamanı. Yazın sıcak renklerinden uzaklaşıp evi sonbahar atmosferine sokmak, yaklaşan serin havalar için uygun eşya ve aksesuarlar kullanmak, mevsime özgü bitkiler yetiştirmek gibi pek çok basit yöntemle evinizi sonbahara hazırlayabilir, bu güzel mevsime merhaba diyebilirsiniz. Bu yazıda, evinizi sonbahara hazırlamak için yararlanabileceğiniz 5 ipucunu sizinle paylaşacağız.

Evinizi Sonbahara Hazırlamak İçin 4 İpucu

1. Sonbahara Özgü Renklere Merhaba Deyin

Yaza uygun açık, pastel, canlı renklerdense sonbaharın havasına uygun turuncu, sarı, kahverengi ve kırmızı gibi renklere evinizde daha çok yer verebileceğiniz çözümler üretebilirsiniz. Bir evin renklerini tamamıyla yenilemek kolay değil elbette. Zaten buna gerek de yok. Küçük eşya ve aksesuarlarda bu gibi renkleri kullanmanız yeterli olacaktır. Örneğin yalnızca yastık ve minder kılıflarında bile bu renkleri kullanabilir, uygun renklerde pike ve battaniyelerle evinizi süsleyebilirsiniz. Eve yeni bir eşya veya aksesuar, örneğin bir masa lambası almayı düşünüyorsanız, renk tercihini yine bu yönde yaparak evinizi sonbahara hazırlayabilirsiniz.

Evinizi Sonbahara Hazırlamak İçin 4 İpucu

2. Sonbaharı Her Anlamıyla Eve Taşıyın

Sonbahar henüz gelmese de epey yaklaştı malumunuz. Bu sebeple ağaçlıklı alanlarda halihazırda kurumuş yapraklar ve kozalaklar bulup evinizde dekoratif aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Sıfır bütçe, yüksek keyif, nefis sonuç! Hangi bahaneyle olursa olsun, ormana gidip güzel bir yürüyüş yapmayı kim istemez ki zaten? Bunun yanı sıra evde sonbahar bitkileri ve çiçekleri yetiştirmek de çok güzel bir seçenek.

Evinizi Sonbahara Hazırlamak İçin 4 İpucu

3. Eviniz Sonbahar Koksun

Bilirsiniz, bazı kokular belli mevsimleri anımsatır... Tarçın kokusu örneğin, insana sonbaharı ve kışı hissettirir. Bazı baharatların kokuları tam sonbaharlıktır mesela. Evinizi kokulu mumlarla, baharatlı oda kokularıyla süsleyebilir, sonbaharın kokusunu evinize taşıyarak bu güzel mevsimi layığıyla karşılayabilirsiniz.

4. Bir Okuma Köşesi Hazırlayın

Havalar serinleyince rahat bir koltuğa kıvrılarak battaniyeyi üzerinize çekmenin ve bir fincan kahve eşliğinde kitap okumanın yerini ne tutabilir ki? Eğer halihazırda böyle bir köşeniz yoksa, sonbahar yaklaşırken kolları sıvamanın tam zamanı! Örneğin kiremit rengi bir koltuk, zarif bir okuma lambası, hoş bir sonbahar çiçeği... Bu köşe sadece okuma köşesi değil sizin huzur köşeniz olacak.

Evinizi sonbahara hazırlamak için ipuçlarımız bu şekilde... Sonbahara merhaba demeye hazırlanırken, yazın son haftalarının keyfini çıkarmayı unutmayın!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN