Mat Makyaj Nasıl Yapılır?

Mat Makyaj Nasıl Yapılır?

Son dönemlerin en çok beğenilen makyaj trendleri arasında yer alan mat makyaj, her yaştan kadının tercihlerindendir. Işıltılı, simli ve ağır makyajların yerini alan sade ve mat makyaj daha modern ve estetik bir görünüm elde edilmesinde etkin rol oynar.



Gün Boyunca Dağılmayan Makyaj Önerileri

Rujdan allığa, eyelinerden fondötene kadar tüm makyaj malzemelerinde kullanılan simli ve ışıltılı materyallerin yerini mat ürünler alıyor. Özellikle makyaj uzmanları tarafından yağlı bir cilde sahip olan kullanıcılar için önerilen mat makyaj ürünleri, cildin yağ dengesini eşitleyerek daha uzun süre bozulmadan ve dağılmadan kullanılabilecek bir makyaj şansı sunar.

Şüphesiz ki hem özel gecelerde hem iş ortamında hem de günlük hayatta dağılmayan ve gün boyunca tazeliğini koruyan makyaj, her kadının en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biridir. Mat makyaj uygulaması ile bu hayallerine bir adım daha yaklaşan kadınların uzun ömürlü bir makyaj temeli yapmak için öncelikle astar uygulaması yapması gerekir. Kapatıcı fırçası ya da el yardımı ile yüz bazı yani kapatıcı uygulanabilir. Eğer cilt çok kuru ise pürüzlü bir yüzey olmaması için öncelikle yüz tipine uygun bir nemlendirici kullanılabilir. Daha sonra yüz, alın, çene ve burun bölgelerine dengeli bir şekilde kapatıcı uygulanmasında fayda görülür.

Kusursuz bir görünüm kazanmak için yapılacak ikinci adım ise eşleştirme tabanı hazırlamaktır. Sadece T bölgesine nemlendirici sürerek daha estetik bir görünüm elde edebilirsiniz. Işıltı içeren ürünlerin aksine daha mat ve sade olan eyeliner ve far çeşitlerini tercih ederek makyajınızda bütünlüğü yakalayabilirsiniz. Gözlerinizi öne çıkarmak ve dikkati daha çok bu bölgeye çekmek için maskara ve eyeliner kullanmaktan çekinmemelisiniz. Makyajın en önemli parçalarından biri olan allığı da elmacık kemiklerinizi vurgulayacak şekilde kontur yaparcasına sürebilir ve son olarak allık fırçanızı burun kenarlarına ve saçın başlangıç noktalarına sürebilirsiniz. Dudaklarınıza makyajınızın tonlarına uygun mat bir ruj sürmeyi unutmamalısınız.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN