Evcil Hayvan Beslemenin Çocuk Gelişimine Etkileri

Erken yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılan hayvan sevgisi çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerine büyük bir katkı sağlıyor. Yapılan araştırmalar, evcil hayvan besleyen insanların, evcil hayvan beslemeyen kişilere göre psikolojik olarak da daha pozitif hissettiklerini ortaya koyuyor. Ayrıca evcil hayvan besleyen kişilerin negatif düşünceler ile daha kolay baş ettikleri ve daha dışa dönük kişiler oldukları da söyleniyor. Peki, evcil hayvan beslemenin çocuklar üzerindeki olumlu etkileri nelerdir?

Sorumluluk Duygusunu Öğretir

Evcil hayvanı olan çocuklar, olmayan çocuklara göre kendi benliğine daha saygılı oluyor. Evinde evcil hayvan bakımı ile ilgili görev paylaşımı yapılan çocuklar, hayvan bakımı konusunda erken yaşta bilgi sahibi oluyor. Bu durum aynı zamanda çocukların üstlendikleri görevleri zamanında ve başarılı bir şekilde tamamlamasını da sağlıyor.

Özgüveni Geliştirir

Evcil hayvanı olan çocukların sosyal ve duygusal açıdan gelişimlerinde de pozitif bir etki gözlemleniyor. Hayvan beslemek, çocuğun kendi kararlarını kendi vermesini sağlıyor. Böylelikle, çocukların bir birey olabilme hissi ve becerileri de artıyor. Çocukluktan ergenliğe geçiş döneminde evcil hayvanı olan çocukların hayvan bakımı konularına ilgi duyuyor olması onların sorumluluk duygularını da geliştiriyor.

Empati Yeteneğini Aşılar

Empati, sosyal zeka gelişimini tamamlayan en önemli nokta olarak nitelendiriliyor. Çocukların evcil hayvanları beslemesi, onların empati yeteneklerinin gelişmesini sağlıyor. Empati yeteneği gelişen çocuklar, sosyal yaşantılarında yardımsever davranışlar da sergiliyor.

Aile İlişkilerini Güçlendirir

Evde bir evcil hayvan olması, çocukların ailesi ile birlikte geçirdikleri zamanı da artırıyor. Aile içi iletişimin gelişmesine katkı sağlayan bu durum aynı zamanda aile birliğinin de güçlenmesini sağlıyor. Evcil hayvanlar, kardeşler arasındaki ilişkileri de olumlu yönde etkiliyor. Çocukların ortak bir ilgi alanı olması, işbirliği yapmalarını ve daha paylaşımcı olmalarını sağlıyor. Bu durum aynı zamanda kardeşler arasındaki bağı da artırıyor. Kardeşlik bağları güçlenen çocuklar, birlikte vakit geçirdikleri ve paylaşımda bulundukları kardeşlerini daha yakından tanımaya başlıyor.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN