Çocuklarınız için sağlıklı tatlı tarifleri

Çocuklarınız için sağlıklı tatlı tarifleri

Çocuklara sonradan sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak oldukça zordur fakat imkânsız değildir. Yararlı besinleri kolaylıkla çocuklarınızın keyifle tüketeceği hale getirebilirsiniz. Sağlıklı yiyecekleri tüketmeye sıcak bakmayan çocuklarınız için kurtarıcı tarifleri listeledik...

Şekersiz Kakaolu Kup

Çocuklarınız kakaolu tatlıları seviyorsa bu tatlı tarifi ile onların sağlıklı beslenmesine katkı sunabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan sağlıklı tatlımızın malzemeleri şunlar; ¼ Avokado, 1 çok olgun muz, 1 tatlı kaşığı bal, 6-7 tane çiğ fındık/badem ve bir çay kaşığı kakao. Hazırlanışı için 2-3 saat önceden muzu buzlukta dondurun. Çiğ fındık veya bademleri ince ince doğrayın. Ardından kalan malzemeleri pürüzsüz kıvama gelinceye dek rondodan geçirin. Sunum kabınıza koyup istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Şekersiz Kakaolu Kup
Kırmızı Meyveli Dondurma

Kırmızı Meyveli Dondurma

Kuşkusuz çocukların yaz aylarında en çok tükettiği besinlerden birisi dondurmadır. Paketlenmiş gıdalar tüketmesi içinize sinmiyorsa evde kolayca dondurma yapabilirsiniz. Kırmızı meyveli dondurma tarifi için malzemelerimiz şöyle; 2 yemek kaşığı fındık, 2 olgun muz, 1 dolu tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı vişne, 2 yemek kaşığı yaban mersini. Yapılışı ise oldukça basit. Tüm meyveleri dondurun. Fındıkları ufalayıp dondurma kabınızın tabanına serpin. Meyveleri krema kıvamına gelene kadar rondodan geçirin. Ardından krema kıvamına gelen meyvelerinizi dondurma kabınıza dökün, 2 saate yakın dondurucuda bekletin.

Hurmalı Kakaolu Toplar

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar ile çocuklarınıza sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Az malzeme, çok lezzet kombinasyonu hurmalı toplar ile çocuklarınızın severek hurma tüketmesini sağlayabilirsiniz. Hurmalı kakaolu toplar için malzemeler şöyle; 10-12 adet hurma, 1 çay bardağı fındık, 1 tepeleme yemek kaşığı kakao, üzeri için toz Hindistan cevizi. Hurmalarınızı sıcak suda yıkayıp yumuşatıp çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra fındık ve kakao ile rondodan geçirin. Karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Sertleşince şekil verin ve Hindistan cevizine bulayın.

Hurmalı Kakaolu Toplar
Renkli Smoothie Tarifi

Renkli Smoothie Tarifi

Çocuklar genelde yemek yerken önce içecekleri bitirirler. Yemeklerin yanında asitli veya katkı maddesi içeren içecekler tüketmeleri yerine evinizde dilediğiniz ürünleri kullanarak sağlıklı smoothieler ile çocuklarınıza renkli içecekler hazırlayabilirsiniz. Bu tarifte kullanılan malzemeler şu şekilde; 1 su bardağı süt/ kefir, yarım olgun muz, 2 yemek kaşığı yulaf, 1 yemek kaşığı pekmez ya da bal, 1 çay bardağı çilek ve dilediğiniz farklı meyveleri ekleyebilirsiniz, üzeri için toz Hindistan cevizi ya da çiğ badem serpebilirsiniz. Mikser yardımı ile bir tuşla kolayca sağlıklı smoothie hazırlayabilirsiniz.

Çocuklarımızın sağlıklı bir hayat geçirmelerini her şeyden çok isteriz. Bu nedenle çocuklarımızın paketli ürün ve fast food tüketimini olabildiğince en aza indirgemeliyiz. Besin değeri yüksek gıdalar tüketmeleri gelişimleri açısından önemlidir. Evinizde hazırlayacağınız pratik sağlıklı tarifler ile çocuklarınızın sağlıklı büyümesine katkıda bulunabilirsiniz. Çocuklarınızın tüketmek istemedikleri yararlı besinleri onlar için eğlenceli hale getirip sağlıklı beslenmeyi sevdirebilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN