Evde Yetiştirebileceğiniz Bakımı En Kolay Çiçekler

Evde Yetiştirebileceğiniz Bakımı En Kolay Çiçekler

Evlerimiz hayatımızın büyük bölümünü geçirdiğimiz güvenli yaşam alanlarımız. Bu alanları zaman zaman çok daha renkli ve huzur dolu bir hale getirmek istiyoruz. Dekorasyonumuzu renklendiriyor, odalarımızı kendi zevkimize göre tasarlıyoruz. Çoğu zaman bu dekorasyonumuzun temellerini de doğanın en renkli dekorları çiçekler oluşturuyor. Her zevke göre ve her renkte çiçeklerle evlerimiz doğanın güzelliğine yakınlaştırıyor, daha huzur dolu yuvalar haline geliyorlar. Biz de bugün sizlere evlerinizi süsleyecek bakımı en kolay çiçekleri derledik.

1. Sukulent

Sukulent doğası gereği bir çöl bitkisidir. Rengi, yapısı ve birçok farklı çeşitte yapraklarıyla evlerinizi süslemek için en güzel çiçek tercihlerinden olabilir. Ne çok güneşli ne de çok gölge ortamları sevmeyen sukulentler sulama konusunda da büyük rahatlık sağlarlar. 2 ila 4 gün aralığında sulayabileceğiniz sukulentlerin yapraklarını ıslatmadan yalnızca toprağını nemlendirmeniz yeterli olacaktır.

Sukulent
Kalanşo

2. Kalanşo

Sukulent familyasından bir başka güzel görünümlü çiçek olan kalanşo gerçekten çok zahmetsiz bir bakım sunuyor. Sukulentlerden farklı olarak hem güneşli hem de gölgeli ortamlarda yaşayan kalanşo renkli yapraklarıyla adeta bir görsel şölen sunabiliyor. Sukulentlere göre bile çok daha nadir bir sulama döngüleri vardır. Kışın haftada bir kez, yazın ise haftada yalnızca iki kez sulamanız yeterli olacaktır.

3. Menekşe

Menekşeler çiçek dünyasında belki de en fazla çeşitliliğe sahip olan gruptur. Bugün dünya üzerinde bilinen tam 500 farklı çeşit menekşe bulunmaktadır. Göze hitap eden renkli yaprakları ve evinizi huzurla dolduracak mis gibi kokularıyla menekşeler de bakımıyla sizi üzmeyecek, evlerinizde görmekten mutluluk duyacağınız çiçeklerden bir başkası. Genellikle bahar aylarında çiçek açan menekşeler serin ve gölgelik bir alanda baktığınız takdirde çiçeklerini yaz aylarına kadar aynı güzellikte koruyacaktır. Yaşadığınız bölge nemli bir bölge değilse 2 - 3 gün aralıklarla sulayarak menekşelerinizin sağlıkla yaşamlarına devam etmelerini sağlayabilirsiniz.

Begonya

4. Begonya

Tam manasıyla bir balkon çiçeği olan begonyalar, sarı yapraklarıyla baktıkça içinize huzur dolmasına yeteceklerdir. Varlıklarıyla ortama neşe katan begonyaları tavandan sarkan saksılarda beslerseniz ortamınız apayrı bir renk katacaklardır. Güneşli ortamları çok seven begonyaları toprağını sürekli nemli tutmak adına kış aylarında 1-2 kez sulamanız yeterlidir. Yaz aylarında ise bu sıklığı 2 günde 1 olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde bir sulama rutiniyle begonyalarınız her daim güzelliğiyle evlerinizi ve balkonlarınızı süslemesini sağlayabilirsiniz.

Evlerimizin havasını değiştirmek için her birimizin başvurduğu ilk adres doğanın renkli güzellikleri çiçekler. Her rengi evimize çiçekler sayesinde taşıyor, her köşeye doğadan bir nefes katabiliyoruz. Bu sayede aslında gittikçe ufalan yaşam alanlarımızı daha huzurlu ve daha ferah hale getiriyor, doğaya dönüş için oldukça iyi bir adım atıyoruz. Bugün biz de sizlere evlerinizde bakımı oldukça kolay olan dört farklı çiçekten bahsettik.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN