Hastalıklardan Koruyan Vitamini Bol Antioksidan Kaynakları

Vücudunuz hücrelerden oluşur ve tek bir hücrenin bile zarar görmesi genel sağlığınız üzerinde zincirleme bir etkiye neden olabilir. Antioksidanlar, sağlığınızın uzun vadede koruyucularından biridir. Bu açıdan zengin gıdaları tüketmek, oksidasyon sürecini durdurarak ve metabolizmanın yenilenmesine katkıda bulunarak hücrelerin sağlıklı kalmasını sağlar. Neyse ki pek çok gıda, doğal antioksidan kaynağıdır.

7 Mucize Gıda

Likopen, beta-karoten, C vitamini, A vitamini ve E vitamini gibi antioksidanlardan zengin yiyecek maddelerini beslenme rutininizde bulundurmaya çalışın. Antioksidan bakımından zengin en iyi bilinen yiyecek maddeleri arasında; çilek, üzüm, kayısı, yeşil çay, fındık, baklagiller, mısır, sarımsak, limon, ıspanak, narenciye, elma, kivi, tam tahıl, süt, kahve, balık, yağsız et ve deniz ürünleri bulunur. İşte en iyilerinden bazıları:

1. Limon: Narenciye ailesine ait bu sarı meyve, bol miktarda C vitamini içerir. Zengin bir antioksidan kaynağı olan limon, en ucuz ve en kolay bulunabilecek doğal şifadır.

2. Çilek: Parlak görünümlü çilek, harika bir C vitamini kaynağıdır. Vücudunuz daha sonra kullanmak için C vitamini depolayamadığından düzenli olarak C vitamini tüketmeniz gerekir.

3. Kuruyemişler: Fıstık, fındık, badem, ceviz, Antep fıstığı, kurt üzümü gibi kuruyemiş türleri zengin E vitamini kaynaklarıdır. C vitamininin aksine, E vitamini vücudunuzda karaciğerde yağ ile birlikte depolanabilir.

4. Brokoli: Yeşil bir sebze olan brokoli, yüksek bir C vitamini miktarına sahip olduğundan, antioksidan bakımından da zengindir. Brokoli, C vitamini ile birlikte selenyum da içerir. Selenyum hücreleri korumaya yardımcı olur.

5.Karpuz: En popüler gıdalardan biri olan karpuz hem önemli bir antioksidan hem de hücreleri toksinlerden koruyan zengin bir glutatyon kaynağıdır. Aynı zamanda C vitamini bakımından zengindir.

6. Balık: Yüksek miktarda selenyuma sahiptir. Özellikle kabuklu deniz hayvanları antioksidan bakımından oldukça zengindir.

7. Kızılcık: Yüksek antioksidan özellikleri ile tanınan kızılcık, nadir bulunur ve genellikle pazarda suyu tedarik etmek üzere işlenir. Kızılcıkların ayrıca vücudun antioksidan aktivitesini artıran flavonoidleri vardır.

C vitamini ve Egzersiz de olmazsa olmaz!

C vitamini yüksek gıdaları tercih ederek her zaman hastalıklara karşı bir kalkan oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte, vücutta toksin ve yağ birikimini önlemek için düzenli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra, rutin egzersizler yapmanız da önemlidir.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN