Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri

Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri

Göz makyajı her kadının olmazsa olmazı; makyajı tamamlayan bir unsur olmasının yanı sıra bazen de kendine olan özgüvenin bir yansıması...
Her makyajın olduğu gibi göz makyajının da kendine özgü incelikleri mevcut. Göz şekliniz ne olursa olsun, makyajınızı dilediğiniz gibi yapıyor olabilirsiniz ancak göz şekliniz; göz makyajınıza yön verir. Kendinize uygun olan teknikleri bilerek göz şekliniz için en doğru makyajı yapıp çok daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Göz şeklinize göre uygun olan makyaj tekniklerini sizin için derledik.

Düşük Göz Kapak Şekli

Düşük göz kapaklarına sahipseniz, kullanacağınız makyaj tekniği mutlaka gözünüzü daha çekik ve daha yukarıya çekecek bir türde olmalıdır. Bu yüzen lift tekniği kullanmak uygun olacaktır; yani göz kapaklarınızın dışında koyu tonları vurgulayarak kaş altınızı hafifçe aydınlatmalısınız. Eğer eyeliner uygulaması yapmak istiyorsanız, göz kapaklarınıza tamamen uygulama yapmaktan kaçınmalısınız. Eyeliner’ınızı ince bir şekilde çekip kuyruk yaparak düşük göz şeklinizi kamufle edebilirsiniz. Maskaranızı ise sadece üst kirpiklere sürüp, alt kirpiklerinize müdahale etmemelisiniz.

Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri
Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri

Birbirine Yakın Gözler

Gözleriniz birbirine yakınsa, burada uygulayacağınız makyaj gözlerinizi daha ayrık gösteren bir teknik olmalıdır. Bunun için göz pınarlarınıza aydınlatma işlemi yapabilir; ayrıca göz kapağınızın dışına daha koyu bir makyaj uygulayabilirsiniz. Göz makyajınızın dışında kaşlarınıza da ufak bir müdahale yaparak dengeli bir makyaj elde edebilirsiniz. Örneğin kaşlarınızın orta kısmını daha ayrı olacak biçimde şekillendirebilirsiniz.

Birbirine Uzak Gözler

Birbirine uzak gözleriniz varsa, birbirine yakın gözlerde uyguladığımız aydınlatma işleminin tam tersini uygulayabilirsiniz. Yani, göz pınarlarınıza kalem veya farla koyulatma işlemi yapabilirsiniz. Gözlerinizin dış kısmına ise dumanlı; yani koyu tonlarda far uygulayarak gözlerinizi birbirine daha yakın gösterebilirsiniz.

Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri
Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri

Badem Göz Şekli

Pek çok göz şeklinin kendine has makyaj teknikleri var ancak badem göz şeklinin bir istisna olduğunu söyleyebiliriz. Badem göz şekli makyaj yapılması en kolay ve her türlü makyajın yakışacağı bir göz şeklidir. Badem göz şekline sahipseniz her tonda ve stilde makyajın size yakışacağından şüpheniz olmasın; bu yüzden kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

Çekik Göz

Düşük gözde daha çekik gösterme tekniklerini konuştuk, şimdi ise çekik gözleri daha büyük göstermenin inceliklerine bakalım! Burada gözün dış kısmına odaklanmanız gerekmektedir. Katlanma çizginize daha aydınlık tonda far uygulaması yapabilir ve kuyruklu bir eyeliner çekerek gözü daha büyük gösterebilirsiniz. Daha dolgun bir görüntü için kirpik diplerinizi siyah tonlarda doldurmak da gözlerinizi büyük göstermenize yardımcı olacaktır.

Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri
Göz Şekillerine Göre Makyaj Önerileri

Aşağıya Çekik Göz

Bu göz şeklinde uygulayacağınız makyaj tekniği, gözü daha çekik göstermeye yönelik olacaktır. Bu nedenle göz kapağınızın dışına işlem yapmamalı ve gözünüzün üst kirpik çizgisinden yola çıkarak yukarıya doğru far işlemi uygulamalısınız. Daha çekik bir eyeliner veya kalem ile yine gözünüzü daha yükseğe çekebilirsiniz.

Farklı göz şekillerine göre doğru göz makyajı tekniklerini beraber inceledik. Siz de bu taktikleri doğru bir şekilde uygulayarak kendi göz şeklinize göre uygun makyajınızı yapabilir ve göz kamaştırabilirsiniz!

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN