Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler

Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler

Birlik ve beraberliğin en değerli olduğu zamanlar kuşkusuz bayramlardır. Geleneklerimizde de oldukça önemli bir yere sahip olan bayramlarımızın eski tadı olmadığı söylense de, eskisi gibi bir bayram havasını kendiniz oluşturmanız mümkün. İşte hem sizleri çocukluğunuza götürecek hem de günümüz çocuklarını eğlendirecek bayramda yapılabilecek aktiviteler.

Aile Büyüklerini İhmal Etmeyin

Bayram denilince akla ilk gelen aktivite tüm ailenin bir arada olduğu bayram kahvaltılarıdır. Aile büyüklerine yapılan ziyaretler ve tüm günü aile ile birlikte geçirmek bayramın anlamını daha da arttırıyor. Aile ziyaretleri sırasında keyfinizi artıracak şeylerden biri de bayram harçlığıdır. Küçüklerin büyüklerin ellerini öptükten sonra aile büyüklerinin çocuklara verdiği harçlığın keyfini yaşayan bilir. Ayrıca bayrama özel yapılan dolmalar, tatlılar da bütün ailenin heyecanla beklediği günün en güzel ikramlarıdır.

Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler
Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler

Yaşadığınız Şehri Yakından Tanıyın

Son dönemlerde insanlar bayramlarda bulundukları şehirlerde olmak yerine ya memleketlerine ya da tatile gidiyorlar. Bu süreçte eğer siz yaşadığınız şehirde kalacaksanız, şehri keşfetmeniz için iyi bir fırsat olabilir. Hem trafiğin azaldığı hem de popüler alanların normal zamanlara kıyasla daha da az kalabalık olduğu dönemin ailecek tadını çıkarabilirsiniz. Eğer kendinize ait bir taşıtınız yok ise endişelenmeyin! Toplu taşımalar bayramlarda genellikle ücretsiz hizmet vermekteler.

Piknik Yapabilirsiniz

Tüm aile bir arada eğlenceli ve tüm gün sürecek bir etkinlik arıyorsanız piknik yapmak size iyi gelecektir. Eğlenceli oyunların oynandığı, lezzetli yemeklerin yapıldığı, ailenin tüm bireylerinin bir arada eğlenceli vakit geçirdiği; doğa ile iç içe olduğunuz bir piknik etkinliği ile siz de bayramda sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler
Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler

Yerli Turist Olun

Bulunduğunuz şehre yakın diğer şehirlere günübirlik geziler düzenleyebilirsiniz. İster turlar ile isterseniz de kendi başınıza yapabileceğiniz bu geziler ile bayramda yeni yerler görerek ufkunuzu genişletebilir; iş ya da okul hayatının getirdiği yorgunluklardan uzaklaşabilirsiniz.

Museum of Selfies Ziyaretine Ne Dersiniz?

Bayramda İstanbul’daysanız ve sosyal medyanız için harika selfie’ler çekilmek istiyorsanız Trump AVM’de bulunan Museum of Selfies’i ziyaret edebilirsiniz. Amerika’dan sonra dünyada ilk kez Türkiye’de Trump AVM’de açılan Museum of Selfies’in her yaşa uygun birbirinden renkli ve keyifli fotoğraf çekim alanları ile bayramda sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler
Bayramda Yapabileceğiniz Keyifli Etkinlikler

GOFUNGO ile Eğlence Vakti

Eski bayramlar denildiğinde aklımıza gelen etkinlikler ilk olarak ramazan eğlenceleridir. Hacivat ve Karagöz, ramazan eğlence kültürünün olmazsa olmaz parçasıdır. Günümüzde bu gelenekler pek devam etmese de, büyük küçük herkes için eğlencenin dozunu arttıran oyun alanlarında eğlenceli bir bayram geçirebilirsiniz. Trump AVM’de yer alan GOFUNGO’da trambolinden kum havuzuna bilardodan bowlinge ve yeni nesil kart oyunlarına kadar herkese göre bir eğlence bulunuyor.

Bayramda ailecek yapılacak aktiviteler arıyorsanız önerdiğimiz etkinlikleri yapabilir; sevdikleriniz ve ailenizle birlikte eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. Şimdiden herkese mutlu bayramlar dileriz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN