Soğuk Havalardan Cildimizi Korumanın Yolları

Yazın olduğu gibi kışın da cildimizin nasıl göründüğünü hepimiz önemsiyoruz. Mevsim değişikliğinde cilt sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Kış aylarında sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanın yollarını sizin için derledik.

Cildi Temizleme ve Nemlendirme

Cilt temizliği sağlıklı bir cildin olmazsa olmazı. Ancak temizleme ürünlerinin cildin doğal yağlarını götürmesi ve kuruluğa yol açması karşılaşılan bir sorun. Oluşan bu kuruluktan cildin zarar görmemesi için temizleme ve nemlendirme formüllerinin bir arada olduğu cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Soğuk Havalardan Cildimizi Korumanın Yolları

Serum ve Losyon Kullanımı

Cildinizi esen soğuk rüzgarlardan korumanın yollarından bir de serum ve losyon kullanımı. Kat kat giydiğimiz kıyafetler bedenimizi nasıl koruyorsa kullandığımız bu ürünler de cildinizde soğuklara karşı kalkan etkisi yaratıyor. Kullandığınız serum ve losyonlar cildinize soğuktan gelen olumsuzluklara karşı etkili bir koruma sağlayacaktır.

Dudak Nemlendirme

Kış aylarında soğuklardan ilk etkilenen dudaklar oluyor. Soğuğa karşı direnmekte zorlanan dudaklarımızın kuru ve parça parça görünümü canınızı sıkabilir. Bu yüzden kışın dudak nemlendiricilerini sık sık kullanmayı unutmayın.

Soğuk Havalardan Cildimizi Korumanın Yolları
Soğuk Havalardan Cildimizi Korumanın Yolları

Güneş Koruma Faktörü - SPF

Yazın güneşin zararlarına karşı cildi koruma görevini üstlenen SPF’ler kışın da aynı göreve sahip. Güneşin cildimize olan zararları mevsim ayırt etmeksizin devam ediyor. Bu nedenle özellikle kış sporlarını tercih ediyorsanız cildinizin maruz kalacağı zararlı ışınlardan SPF ile korunabilirsiniz.

Nemlendirici Gece Maskeleri

Kış rutininizde nemlendirmenin önemini belirtmiştik. Nemlendirici gece maskeleri de uyurken güzelleşmek isteyenlere aradığım ürün bu dedirten cinsten. Haftada bir veya iki kere tercih edeceğiniz bu maskeler yorgun cildinize yoğun nem sağlayarak kışın cildinize ciddi koruma sağlayacak.

Soğuk Havalardan Cildimizi Korumanın Yolları
Soğuk Havalardan Cildimizi Korumanın Yolları

Ilık Duş

Kış aylarında sıcak bir duş ne kadar cazip gelse de cildiniz için pek yararlı olmuyor. Sıcak su cildinizdeki ve yüzünüzdeki doğal yağları götürerek ciddi bir kurumaya yol açabiliyor. Fakat ılık bir duş ile cildinizi dengede tutabilirsiniz.

Beslenme Düzeni

Cildimizin güzelliği ve sağlığının devamı için gerekli olan rutinlerimizden biri de tabii ki beslenme düzenimiz. Kış aylarında cildimizi soğuklardan korumak için yeterli su tüketimi ve vitaminleri kullanmayı unutmayın. Özellikle kullanacağınız A, C ve E vitaminleri sağlıklı bir cilt elde etmek için çok yararlı olacaktır.

Soğuk Havalardan Cildimizi Korumanın Yolları

Kış aylarında sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün! Siz de soğuk kış aylarında cildiniz için koruma sağlayacak yöntemleri deneyebilir ve ışıldamaya devam edebilirsiniz.

BU YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

HERKESTEN ÖNCE HABERDAR OLUN